HOORN – Zondag 15 juli verzorgt het Hoorns Kamerkoor twee optredens in de schutterijzaal van het Westfries Museum. Van Thomas Morley en John Bennet tot Willem Woestenburg. Een ware beleving van emoties, jaargetijden en landschap. Het kamerkoor zingt om 14.30 uur en om 15.30 uur.

Er worden werken van componisten uit de Lage Landen en Engeland gezongen. Lage Landen is de huidige tentoonstelling van het Westfries Museum met 38 prachtige werken uit het Rijksmuseum. Combineer het bekijken naar fraaie landschappen van de tentoonstelling Lage Landen met het luisteren naar liederen van het Hoorns Kamerkoor.

Programma
Het programma bestaat uit werken zoals ‘La terre naguère glacée’ van de Hoornse componist Willem Woestenburg en ‘This sweet and merry month of May’ van William Byrd. Ook komen emoties aan bod in ‘Weep, o mine eyes’ van Bennet en in ‘Tes beaux yeux’ van J.P. Sweelinck.

Westfries Museum
Het Westfries Museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw in meer dan 25 ingerichte stijlkamers met schilderkunst, porselein, glas- en zilverwerk. Stap door de poorten van het 17de-eeuwse monument en wandel de Gouden Eeuw binnen.

De concerten van het Hoorns Kamerkoor zijn voor bezoekers van het Westfries Museum gratis toegankelijk. Er moet wel een kaartje bij de kassa worden gevraagd.