AARTSWOUD - Zondag 16 juni is op het weiland achter het Rundveemuseum in Aartswoud een historische maai- en hooidemonstratie te bekijken. De oude tractoren en landbouwwerktuigen worden bestuurd door enthousiaste leden/eigenaren van de vereniging “Blokkers Oldtimer Club”. Aan het maaien is een wedstrijd verbonden, netjes maaien is nog een hele kunst! Het museum is voor deze gelegenheid vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur geopend. En het is vanwege het technische spektakel een mooi uitstapje ter ere van Vaderdag!

Vanaf 9.30 uur worden de tractoren met aangekoppelde werktuigen zoals een maaibalk opgesteld op het terrein van het Rundveemuseum. Daar kunnen ze bewonderd worden. Om 10.30 uur start het maaien. Achter het Rundveemuseum ligt een mooi ouderwets stukje weiland. Normaal gesproken grazen de bijzondere koeien daar met hun kalfjes. Ze maken graag ruimte voor de historische maaidemonstratie. Tenslotte wordt ook dit gras / hooi uiteindelijk een heerlijk maaltje voor de dieren van het museum.
Na de lunchpauze is er weer een demonstratie en zal er ook met een antieke hooischudder gewerkt worden. Als het werk er op zit volgt de prijsuitreiking voor de combinatie met de beste maairesultaten.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt €3,50, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen €1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl