TWISK - Op Witte Donderdag verwelkomt Theaterkerk Hemels het koperkwintet van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF), één van de drie professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De oudste kapel van Nederland, in Twisk.


Normaliter speelt de kapel enkel op officiële gelegenheden; met koningen en koninginnen, bij het doorknippen van lintjes, herdenkingen, vieringen. Met Pasen is dat anders. Dan komt het koperkwintet naar Theaterkerk Hemels, waar ze op het podium spelen voor een publiek. Het is een unieke manier voor iedereen om stil te staan bij het Lijdensverhaal.

Op Witte Donderdag wordt stil gestaan bij de Lijdensweek: de Goede Week vanaf Palmpasen (de intocht in Jeruzalem) tot en met de Opstanding. Het koperkwintet speelt een aantal bijzondere stukken; Jesus Christ Superstar, Beethoven, Bach en meer. Verteller Sander Borst rijgt de stukken aan elkaar. De bezetting van het koperkwintet bestaat uit een hoorn, trombone, bastuba en 2 trompetten.

Donderdag 28 maart 2024, 20:15

Meer informatie en kaarten à 12,50 via:

https://theaterkerkhemels.nl/agenda/