HOORN - Samenkomen en je hobby en passie delen, wat is er mooier? Dat is dan ook wat de Hoornse Harmonie en het Haarlems Symfonisch Blaasorkest (HASBO) gaan doen op zaterdag 8 juni in de Oosterkerk om 13:00 uur.

Het orkest uit Haarlem vroeg of het Hoorns Harmonie iets zag in een muzikale uitwisseling. Laat je talenten eens zien aan een ander publiek, in een andere stad. Daar staat het Hoorns Harmonie Orkest voor open. HASBO is e

en symfonisch blaasorkest (of symfonisch wind-orkest) en heeft een vergelijkbare samenstelling als een harmonieorkest, maar legt doorgaans meer nadruk op een uitgebreide en diverse hout-blazerssectie en een volledig slagwerkensemble.

Wij trappen deze uitwisseling af in Hoorn met een mooi concert. HASBO staat onder leiding van dirigent Mischa Sporck en speelt voornamelijk klassieke muziek van toen en nu. Ze spelen zaterdag 8 juni onder andere delen uit de Suite Carmen van Bizet maar ook muziek van John Williams, die bekendstaat om zijn prachtige filmmuziek. Het Hoorns Harmonie Orkest speelt onder leiding van Wouter Hakhoff, zij zullen muziek van onder andere Alfred Reed en Dario G. (bekend van o.a. Carnaval de Paris) ten gehore brengen.

Na ons concert zullen de leden van het Haarlemse orkest een mooie stadswandeling maken, onder leiding van een stadsgids en daarna gezamenlijk gaan eten ergens in ons mooie Hoorn.

Wij zien u graag zaterdag 8 juni in de Oosterkerk te Hoorn. 13.00 uur begint het concert( deur open om 12.45). Kaarten aan de deur 12.50, kinderen tot 12 jaar gratis. Pinapparaat is aanwezig.

Het Hoorns Harmonie Orkest zal ook spelen tijdens de Hoornse stadsfeesten op 16 juni in de Noorderkerk in Hoorn om 13:30 uur. En op zaterdag 22 juni om 12:30 uur op het Kerkplein in Hoorn.

Zaterdag 22 juni staat in het teken van muziek. Er zal de hele middag muziek te horen zijn op het Kerkplein in Hoorn. Er zijn verschillende orkesten en bands uitgenodigd, zij zullen allemaal een optreden verzorgen. De optredens starten om 11:30 uur en eindigen om 17:00 uur.