HEERHUGOWAARD - De naam van Hessel Wijkstra (49) is onlosmakelijk verbonden aan RADIONL en daarmee ook direct aan de Zomertoer door het gehele land. Reeds sinds 2007 presenteert hij een middagshow op het populaire radiostation.

“Op Volle Kracht” is het lunch- en verzoekplatenprogramma voor en door de luisteraar. Dagelijks tussen 12.00 en 15.00 uur kan men in een interactief radioprogramma samen met Hessel Wijkstra bepalen wat er gedraaid wordt. Op diverse manieren kunnen er liedjes aangevraagd worden voor geliefden, vrienden, familie, collega’s en bekenden. Vaste thema’s in de show zijn “De uitsmijter van de dag” en het actuele weerbericht van Jan Visser.

Hessel is groot geworden met Nederlandstalige muziek, en die liefde is nooit verloren gegaan. Opgegroeid met vele truckerliedjes bij zijn vader op de vrachtwagen wist hij al vroeg waar zijn passie lag. Reeds vanaf zijn 15e begon hij met het draaien van drive-in shows op feesten en bruiloften en presenteerde hij bij lokale omroepen. Iets wat hij bleef doen nadat hij na zijn militaire dienst zelf op de vrachtwagen kwam en zo niet alleen het asfalt op de Nederlands wegen versleet, maar zelfs tot in Frankrijk, Spanje, Portugal etc.

In 2007 kreeg hij de kans om van zijn grote hobby werk te maken in een middagshow van RADIONL, hetgeen hij tot de dag van vandaag doet. Dat Hessel zelf ook nog een aardig woordje kan zingen bewees hij in 2014 met zijn album “Cabinevitaminen” wat vol staat met truckersliedjes inclusief een duet met Tina Trucker die hij in zijn jonge jaren zo vaak had gehoord op de vele cassettebandjes in de truck. Met zijn partner staat hij de laatste jaren ook regelmatig op het podium als Hessel & Ineke, wat een garantie is voor een gezellig optreden.

Ten aanzien van de Zomertoer kijkt Hessel Wijkstra er elk jaar weer naar uit om het land door te trekken. ‘Ik weet niet eens uit m’n hoofd waar we dit jaar allemaal weer naar toe gaan, maar of het nu Assen, Lelystad, Ridderkerk, Zwolle of Heerhugowaard is, we maken er overal een feest van.’

In Heerhugowaard draait de presentator/entertainer ook al heel wat jaartjes mee. ‘Volgens mij ben ik van de zeven edities in Heerhugowaard er alleen vorig jaar niet bij geweest. Ik kan me de eerste twee op de ijsbaan nog wel herinneren en daarna ook telkens op ’t Stadsplein. Op beide locaties was het feest, en het heeft ook wel wat om weer terug naar de oude locatie te gaan. Ook dit jaar is hij van de partij en zal hij samen met enkele collega’s de optredens aan elkaar praten en de liveshow van RADIONL presenteren.

Wijkstra kijkt er weer enorm naar uit en roemt de organisatie onder leiding van Joost de Vries. ‘En het gaat niet alleen om Joost die altijd de zaakjes goed voor elkaar heeft, maar ook om alle mensen en vrijwilligers er om heen. De artiesten maken de show, maar dit soort mensen dragen er het meest aan bij dat iedereen het naar zijn zin heeft op zo’n dag.’

Op zondag 7 juli komen dan vanaf 12.00 uur vele grote namen naar ‘t Kruis. Zo zullen onder meer Frans Duijts, Henk Dissel, John de Bever, Jan en Anny Schilder (voor de allerlaatste keer!), John West, Rene Karst en Wesly Bronkhorst acte de presénce geven.’

Dit artikel is eerder gepubliceerd in de speciale Zomertoer-krant van XYTO Media.
Kijk hier voor meer info over de RADIONL Zomertoer in Heerhugowaard.