BOVENKARSPEL - Op zondag 11 juni is de jaarlijkse Open Dag Waterrecreatie en Sport in het Streekbos. Bezoekers van deze dag kunnen op gezette tijden vanaf de steiger van het boothuis in het Streekbos gratis meevaren in de fluisterboot. Een gids van het IVN laat tijdens de tocht de omgeving van een andere kant zien. ‘Het is de Biesbosch in het klein’, wordt ook wel gezegd door eerder deelnemers.

Om 14.00 uur en 15.00 uur vertrekken IVN-gidsen met schepnetten, emmers en determinatiemateriaal vanaf het Paviljoen naar de visstek in het Streekbos. In het kader van de landelijke IVN Slootjesdagen kunnen (groot)ouders en kinderen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in de ‘supersloot’. Onder water gebeurt er van alles, een wonderlijke wereld, ga mee op onderzoek en laat je verrassen.

Over IVN

IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. In je tuin, op je balkon, in de buurt en verder weg. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. IVN-afdeling West-Friesland organiseert regelmatig natuuractiviteiten voor jong en oud. Meer over IVN West-Friesland leest u op www.ivn-westfriesland.nl