HEERHUGOWAARD - Kinderen vanaf jonge leeftijd in aanraking brengen met kunst en muziek is belangrijk voor hun ontwikkeling. Maar ook op latere leeftijd zorgt kunstbeoefening voor een fit brein.

Een mooi voornemen dus om het nieuwe jaar te starten met een muzikale of creatieve cursus! Van maandag 15 t/m zaterdag 20 januari organiseert Cool kunst en cultuur daarom de Week van de Proefles. Die week kun je gratis proeflessen volgen van bijna alle cursussen en verschillende instrumenten uitproberen. Er zijn proeflessen voor alle leeftijden, van jong tot oud.

Cursussen
Binnenkort start er van veel cursussen van Cool weer een nieuwe serie. Van vrijwel al deze cursussen geeft Cool in de week van maandag 15 t/m vrijdag 19 januari een sneak preview waarbij je direct mee kunt doen. Zo is er bijvoorbeeld een proefles van Muziek op Schoot, De Musicalklas, DJ beginners, de Basiscursus Fotografie, het Seniorenkoor Surplus en van de Instrumentenproeverij voor kinderen én volwassenen.

Instrumenten uitproberen
Op zaterdag 20 januari zet Cool van 13:00 tot 15:00 uur de deuren van alle muziekstudio's open om instrumenten uit te proberen. Dus iedereen die erover denkt om in het nieuwe jaar te starten met muziekles kan deze dag ontdekken welk instrument het beste bij hem/haar past.

Rooster en aanmelden
Het rooster van de Week van de Proefles staat op www.coolkunstencultuur.nl en in de flyer, op te halen bij de servicebalie van Cool. Voor de proeflessen van de cursussen (15-19 januari) dien je je van tevoren op te geven via info@coolkunstencultuur.nl. Voor het uitproberen van instrumenten op zaterdag 20 januari is aanmelden niet nodig.