MEDEMBLIK - In de Gouden Nacht van Medemblik op zaterdag 5 november, staat dit jaar het thema 1572 centraal. Samen met zo'n veertig andere gemeenten herdenken we in 2022 dat het 450 jaar geleden is dat Nederland in opstand kwam tegen het Spaanse gezag. Elke stad speelde hierin zijn eigen rol.

Tijdens de Gouden Nacht nemen verhalenvertellers, gidsen, muzikanten en acteurs de bezoeker mee door de avond van de geboorte van Nederland. Geniet van de vertelvoorstelling Het grote dilemma van Medemblik, een spannende belevenis voor jong en oud langs prachtig verlichte monumentale locaties in Medemblik. Rijd mee in legertrucks, bezoek de diverse locaties voor muziek en verhalen en nog veel meer!

Nieuw dit jaar is de focus op cultuur van eigen bodem. Verschillende culturele verenigingen uit de gemeente Medemblik, werken samen met professionele theatermakers. Op eigen wijze hebben zij het thema ‘De geboorte van Nederland’ vormgegeven.

Stel je eigen unieke programma samen en maak, als je wilt, gebruik van legertrucks om van locatie naar locatie te komen. De activiteiten vinden plaats in Medemblik, Wognum, Twisk, Midwoud en Lambertschaag. Reserveren is verplicht.

Ga voor het hele programma naar www.goudennacht.nl
5 november van 19.00 – 22.00 uur