MEDEMBLIK - In Medemblik komt maandag het maximale aantal van 24 paarden aan de start. Blikvanger is kersvers Nederlands Kampioen Doc Holiday die dit seizoen al drie kortebanen won. De aanvang op de Nieuwstraat is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Doc Holiday volgde vorige maand in Middenbeemster Dutch Buitenzorg op als Nederlands Kampioen. Samen met Manon Pools boekte hij op de Rijperweg zijn derde kortebaanzege van het jaar. Dat maakt hem direct tot de grootste kanshebber op de winst in Medemblik.

Ook Calistokingsdeep is een favoriet. De winnaar van Santpoort heeft dit seizoen al bewezen dat hij zich op snelheid kan meten met Doc Holiday. De troef van eigenaartrainer Arnold de Wit kan Lindsey Pegram in Medemblik helpen aan punten in de strijd om het pikeursklassement.

Klassementen
Pegram, die maar één paard aan de start brengt, heeft daarin de leiding samen met Manon Pools. De jongste dochter van ‘mister kortebaan’ Aad Pools heeft twee troeven in Medemblik. Ze rijdt Contador, de nummer vier van Heemskerk, en Viperio.

Titelverdediger Dutch Buitenzorg staat met een blessure aan de kant. Fleur Swagerman, de winnaar van de editie in 2016, is wel van de partij.

Het publiek hoeft op de Nieuwstraat niets te missen van de kortebaan. Op het licht bochtige parkoers staan twee grote schermen waarop de ritten van start tot finish zijn te zien.

Ringrijderij
Voorafgaand aan de harddraverij staat op de Nieuwstraat de traditionele ringrijderij op het programma. De aanvang is 10.00 uur. Meer informatie over de activiteiten in Medemblik is te vinden op www.prinshendrik.net. Meer informatie over de kortebaansport staat op www.kortebaandraverijen.nl. Extra leuk zijn de snelheidsmeters aan beide kanten van de baan. Hierdoor kunnen de vele toeschouwers op een bijzondere manier zien wat de snelste paarden van de middag zijn.