OOSTERLEEK - Op zondag 1 april, Eerste Paasdag, speelt de folkband UNICORN in de Folkclub Oosterleek. De Folkclub Oosterleek bevindt zich in Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek. Aanvang deze middag is 14.30 uur. Entree bedraagt € 6,=. Kinderen vrij entree.

Door de diversiteit aan muziekstijlen is UNICORN niet gemakkelijk in een “vakje” in te delen. Variatie staat hoog in het vaandel. Unicorn brengt een boeiend en gevarieerd programma van zowel traditionele liedjes en dansmelodieën tot meer eigentijdse muziek. Hoewel het accent daarbij op Keltische muziek ligt, klinkt er ook muziek uit andere landen (o.a. Blue Grass en Klezmer muziek). De muziek VAN UNICORN leeft, Geeft sfeer, betrekt het publiek erbij en geeft het gevoel dat er iets speciaals gebeurt. En dat alles op een hoog kwaliteitsniveau! Het repertoire dat UNICORN speelt is zeer omvangrijk: een mengeling van Keltisch (Iers, Schots) Nederlands/ Vlaams, Jiddische fiddlemuziek en liedjes (Klezmer), Canadees, Blue Grass, maar ook Nederlandstalige en Engelstalige zeemans- (Shanties) zigeuner – liederen en zelfs popballades.Het verzorgde samenspel en de flitsende combinatie van al deze stijlen zorgen voor diverse muzikale hoogtepunten. Een vaak gehoorde opmerking is dan ook: bij UNICORN wordt je keer op keer verrast, waardoor het optreden boeiend blijft tot aan de laatste minuut!

Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het oprichters duo vormt inmiddels al sinds 1996 het kloppende hart van Unicorn. Om hen heen fladderen leadzangeressen Betty Borstlap en Jolanda Traarbach, en de violistes Martine Nijenhuis en Erna Sommer. Stuk voor stuk professionals met een conservatoriumachtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus. De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. Ook dit jaar dus wederom een aanstekelijke zondagmiddag met folk en fun in de Herbergh. UNICORN is een bekende naam in de folkwereld. en behoort tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Hoewel de band altijd standaard in een vierpersoonsbezetting optreedt zijn ook optredens met een extra zangeres en/of een extra violiste mogelijk. De Herbergh is door de jaren heen een beetje de thuishaven van de band geworden waarbij vaak ex bandleden ook hun medewerking verlenen en de band meestal in een zespersoons bezetting acte de presence proberen te geven.

De Folkclub Oosterleek in Herbergh ‘t IJsselmeer vindt U aan de dijk Hoorn - Enkhuizen in het dorp Oosterleek in de gem.Venhuizen. Of via de N 506 afslag Wijdenes/Oosterleek. Vanuit Amsterdam neemt U bij Hoorn afslag 8 (Mac.Donalds) en volgt de N 506. Voor informatie betreffende deze middag kunt U bellen naar tel. 0229-503150.