HOORN - In de Voorjaarsvakantie is er genoeg te zien en te doen in het populaire Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Dit jaar bestaat het museum al weer 25 jaar en heeft het een kindvriendelijk imago opgebouwd. Los van de altijd boeiende vaste collectie zijn er nu twee leuke wisselexposities te bewonderen. Kom snel en neem je (groot)ouders mee!

Ridderkasteel Floris
Middeleeuwen in de 20e Eeuw? Ja, want we hebben de beroemdste ridderserie van Nederland in het museum. Jouw (groot)ouders keken precies 50 jaar geleden naar de televisie-avonturen van Floris en Sindala. Bekijk hoe deze serie werd gemaakt, ontdek harnassen, zwaarden en schilden. Verkleed je als jonkvrouw of ridder, bestijg ons paard, griezel bij de kerker of speel in onze kasteel!

Dino's van de Flintstones
De prehistorie in de 20e Eeuw? Ja, die ook. Ga terug naar het Stenen Tijdperk met onze Flintstones expositie. Ga zitten in de Fred Flintstones auto, verkleed je als de Flintstones of speel een potje bowlen. Je (groot)ouders herkennen dat prachtige speelgoed van toen (de mooiste collectie in Europa) en kunnen je vertellen wie Bam-Bam en Pebbles zijn.

Knutselen
Op donderdag 21 februari kun je 's middags knutselen in het museum. Beschilder een zwaard of schild. Kleur je eigen kasteel of maak een mooi versierd kroontje.Er is dus genoeg te doen tijdens de Voorjaarsvakantie in het Museum van de 20e Eeuw.

Kijk voor parkeerinformatie en meer op www.museumhoorn.nl