HOORN - Van 21 juli tot 3 september organiseert het Westfries Museum een aantrekkelijk vakantieprogramma. Kinderen kunnen door middel van een spannende speurtocht op zoek gaan naar eenhoorns, draken, monsters en andere bijzondere dieren. Er is een speurtocht voor zowel de jonge als de oude kinderen.

Mensen in de Gouden Eeuw dachten dat fabeldieren zoals eenhoorns en draken echt bestonden. En zeelui dachten dat er monsters in de zee zaten. Grote delen van de wereld waren in de 17 e eeuw nog niet ontdekt en onder water kijken was onmogelijk.

Museum van de Gouden Eeuw
Het Westfries Museum in Hoorn is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw, met speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen.

Dagje uit
Combineer een bezoek aan het Westfries Museum met VOC-replica de Halve Maen. Museumschip de Halve Maen is het enige nagebouwde VOC-schip uit de 17 e eeuw in Nederland dat ook echt zeilt. Een bezoek aan de Halve Maen op Oostereiland bestaat uit een rondleiding of het gebruik van een audiotour aan boord en het bezoek aan het Centrum Varend Erfgoed. Het thema van dit seizoen is ‘Ontmoeting tussen twee werelden’.

Kosten
Kinderen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum. De activiteiten zitten bij de entree inbegrepen. Voor toegang tot de Halve Maen wordt een kleine bijdrage gevraagd.