HOORN - Op zondag 3 juni is Kunst in de Kas het podium van twee jonge kunstenaars uit Hoorn. Beeldend kunstenaar STHOM. (Thom van der Gulik) exposeert ruim 50 werken. De expositie wordt luister bijgezet met akoestische rap-voorstellingen van de Hoornse rapper Levi Noë. De Kas is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is vrij.

STHOM. is inmiddels een soort van ‘opgegroeid’ in Hoorn. Van de wereld om hem heen raakt hij totaal overprikkeld. Van alle vervelende, irritante en stomme prikkels wil hij iets moois maken. Dit doet hij door middel van schilderen en schrijven. Zo zet hij negativiteit om in positiviteit. STHOM. maakt schilderijen, muurschilderingen, teksten, gedichten, quotes, 3D objecten en al het andere wat hij verzint. Deze jonge kunstenaar maakt dat wat zijn hart hem ingeeft. Tijdens de expositie zijn verschillende kunstwerken te bewonderen en ook te koop. De expositie van STHOM. krijgt een extra dimensie: kunstenaar Akram Hamza uit Damascus – in 2011 gevlucht uit Syrië en nu woonachtig in Hoorn– tekent gedurende de dag live karikaturen.

Akoestische rap-voorstellingen
De Hoornse rapper Levi Noë treedt tijdens de expositie op. Hij geeft een aantal akoestische rap- voorstellingen, begeleidt door gitarist William Beunder. De eerste voorstelling vindt plaats om 12:00 uur, de tweede om 15:00 uur. Maar ook de rest van de dag zet hij de expositie luister bij.

Praktisch
De expositie en de akoestische rap-voorstellingen vinden plaats op zondag 3 juni: 11:00 uur – 17:00
uur. De expositie is vrij toegankelijk. Kunst in de Kas is gevestigd in Zwaag (bij Hoorn), Beatrixstraat 3A (achter het huis met de grijze pilaren).Voor meer informatie: www.kunstindekas.nl.