ENKHUIZEN - Van 4 februari t/m 25 maart is de expositie ‘Dageraad’ te zien bij Onopgemerkte Schatten. In deze groepstentoonstelling zijn, zoals de titel al zegt, allerlei kunstwerken met als thema ‘’ochtendgloren’ tentoongesteld. Als gastexposanten exposeren: Marianne Baas met keramiek, Lida Hofstede met schilderijen en Iris Nijenhuis met sieraden. De opening van de expositie vindt plaatst op zondag 4 februari om 14.00 uur. U bent van harte welkom!

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een GGZ achtergrond hebben via De Baanbreker een vaste werkplaats, winkel en expositieruimte. Onopgemerkte Schatten heeft een eigentijdse mix van (toegepaste) kunst met de meest leuke en hippe cadeautjes, eigentijdse meubels, houten gadgets, handgemaakte kussens, prachtige plaids, schattige knuffels en kleurrijk keramiek. Alles gemaakt binnen de projecten van de Baanbreker.

Elke 2 maanden veranderen wij de complete inrichting van de winkel en is er weer een nieuwe expositie en thema. Kom dus regelmatig even kijken want Onopgemerkte Schatten blijft inspireren!

De kunstenaars van de galerie die deze periode exposeren zijn: Remco Sterk, Bert van Baar, Josje Wildeboer, Marjo Moerman, Piet Buijsman, Tineke Sminia, Nico van den Haak, Corry Jorritsma, Christian Dierdorp, Yvonne Haker.

Gastexposanten

‘Kleien? Dat is iets wat met tussenposen in mijn leven is geweest’ aldus keramiste Marianne Baas. ‘Naast schilderen en tekenen werd er in ons gezin met klei gewerkt’. Het boetseren is de laatste 13 jaar de boventoon gaan voeren bij Marianne. Zij maakt zowel beeldjes en portretten, maar ook vazen en schalen. Het keramisch werken vind zij heerlijk ontspannend om te doen. ‘Je kunt er je fantasie in kwijt want klei is geduldig en het is altijd weer een verassing wat het eindresultaat is’. Van Marianne zijn deze expositie prachtige vazen en schalen te zien.

Lida Hofstede is sinds 1995 actief als kunstenaar en destijds gestart met aquarelleren. Vandaaruit is zij verder gaan werken met olieverf en later acryl. Ook oliepastel en gemengde technieken vond ze boeiend om te gebruiken. In de afgelopen jaren zijn er veel thema’s voorbij gekomen haar mijn werk. De passie voor het Nederlandse landschap maar ook het schilderen van abstracte werken is tegenwoordig veel in haar werk terug te vinden. Deze tentoonstelling laat Lida haar schilderijen zien gebaseerd op het thema ‘dageraad’.

Iris Nijenhuis is een Amsterdamse ontwerpster met een passie voor lasersnijden en een brede interesse in experimentele vormen en structuren. Van Iris is deze expositieperiode een bijzondere collectie sieraden te zien die gemaakt zijn van leer. Eigentijdse kettingen, oorbellen en armbanden in mooie, hippe kleuren die er niet alleen fraai uit zien maar ook heel prettig zijn om te dragen.

Cadeaukamer

De cadeaukamer op de 1e etage is elke expositieperiode weer ingericht met een sfeervol nieuw thema. Deze keer staat de kamer vol met mooie en bijzondere spulletjes in het teken van 'botanica'. Bloemen, planten, bomen en natuurlijke materialen vormen de ruimte om tot een inspirerend geheel.

Openingstijden

Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, Zondag van 13.30 – 17.00uur.
Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch Venedie 6 | 1601 HB Enkhuizen | 0228-324574 |

www.onopgemerkteschatten.nl