ENKHUIZEN - Van 2 juli t/m 3 september is de expositie ‘Corneille’ te zien bij kunstwinkel Onopgemerkte Schatten (Kunst en Kitsch). In de expositie vindt u zoals de titel al zegt, allerlei kunstwerken met als thema Corneille. Schilderijen, beeldhouwwerken en fotografie: iedere kunstenaar heeft het thema binnen zijn eigen discipline op geheel eigen wijze uitgewerkt. Als gastexposanten exposeren: Cindy Root, Milène Evers en Meen Bosker. De opening van de expositie vindt plaatst op zondag 2 juli om 14.00 uur

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een GGZ achtergrond hebben via De Baanbreker een vaste werkplaats, winkel en expositieruimte. In de winkel worden naast kunst ook eigentijdse meubels, handgemaakte kussens, dekens, knuffels en leuke cadeauartikelen verkocht. Alles gemaakt binnen de projecten van de Baanbreker. Ook kitsch, antiek en curiosa vindt u terug in de winkel die sfeervol is ingericht zoals het bij u thuis ook zou kunnen. De sfeerkamer op de 1e etage is steeds opnieuw ingericht met een ander thema.

De kunstenaars die exposeren zijn: Inge Bakker, Remco Sterk, Nina Renes Kale, Bert van Baar, Marcel de Jong, Bernard van den Bos, Marjo Moerman, Piet Buijsman, Dave Staphorsius, Tineke Sminia, Eric Stavenuiter, Yvonne Haker, Nico van den Haak, Maya Moonsheep, Chris Dierdorp, Viola Isabella en Irene Kwak.

Unieke sieraden van glasmozaïek
Voor Milène Evers is creativiteit een belangrijk onderdeel van haar leven. Door de jaren heen heeft zij verschillende kunstvormen geprobeerd, maar in schilderen en sieraden maken ligt haar hart. Haar belangrijkste inspiratiebron zijn de indrukken die zij tijdens haar reizen opdoet.

In onze winkel Onopgemerkte Schatten exposeert zij haar unieke sieraden. Van ieder sieraad bestaat maar één exemplaar. Het is handwerk dat is gecreëerd met liefde en aandacht voor kleur, ontwerp en afwerking, waardoor het zeer sprekende sieraden zijn.

De sieraden zijn gemaakt van glasmozaïek. Milène gebruikt hierbij glaskralen, glas nuggets en millefiori. De ronde vormen maken haar werk zowel krachtig als zacht en symboliseren balans. Daarnaast is haar werk heel kleurrijk, zoals het leven en de wereld kleurrijk zijn.

CrayonArt
Cindy Root is opgegroeid onder de rook van Amsterdam, maar heeft jarenlang in het buitenland gewoond. Onder andere in Roemenië waar zij begonnen is met het maken van een project in de kunstklas van kunstenaar Trienette Meester. Met haar project ontwikkelde zij haar stijl op papier met pastelkrijt in vrolijke kleuren. In 2012 besloot zij in Nederland haar werk ook buitenshuis te laten zien onder de naam CrayonArt. In haar werk mengt zij de werkelijkheid en haar kenmerkende details met fictie. De Hollandse voorstellingen en bijzondere Amsterdamse gebouwen en bezienswaardigheden werden haar handelsmerk. Naast pastelkrijt tekeningen maakt zij ook handgemaakte doosjes en dozen met CrayonArt prints.

Keramiek
Meen Bosker is geboren in Oost Groningen en zat als kind al met haar handen in de klei van haar geboortegrond. Na haar opleiding NXX ( kinderverzorging, opvoeding en handenarbeid ) stond zij ruim 15 jaar voor de klas. Sinds 1987 geeft zij keramieklessen. In de loop der jaren heeft zij zich als keramist door middel van diverse cursussen breed ontwikkeld. Met name de verschillende manieren van afstoken hebben haar interesse. Dat had als resultaat, dat ze ook cursussen Raku-stoken is gaan geven. Meen Bosker maakt vrije vormen van klei en bouwt met platen van dit materiaal. Naast vormen uit de natuur zijn eenvoud en aardse kleuren kenmerken bij haar vormgeving.

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, Zondag van 13.30 – 17.00uur.
Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch Venedie 6 | 1601 HB Enkhuizen | 0228-324574 | www.onopgemerkteschatten.nl