AARTSWOUD - Het Rundveemuseum in Aartswoud is op zondag 14 januari tussen 11.00-16.30 uur het decor van “voedsel van dichtbij”. Diverse agrarische ondernemers uit de omtrek geven informatie over hun producten. Er zijn heerlijke proevereitjes waaruit blijkt dat gezond en lekker goed samen kunnen gaan. En er zijn leuke activiteiten voor kinderen.

In verschillende stands rond de stal wordt informatie gegeven over de productiewijze en het eindproduct, zodat u beter “ weet wat u eet”. Het is verrassend om te zien en te horen wat er allemaal komt kijken voordat het eindproduct op tafel staat. Bedrijven uit de regio werken dagelijks aan goed voedsel en hebben tot buiten de grenzen een betrouwbare naam. De kwaliteit van de producten is constant en hoog. Behalve groente, fruit en zuivelproducten is er ook goede wijn uit Wognum en is er lekkere jam van puur fruit. Jaap Smak uit Lutjewinkel is ook weer van de partij. Hij gooit met zijn citroenbonen, kievietsbonen en krombekken hoge ogen in culinair Nederland. Verschillende gerenommeerde restaurants kunnen niet zonder zijn bonen. Ook het geheim van een nog tamelijk onbekend product, kefir, wordt uit de doeken gedaan. En Mart Crok zal weer als melksommelier aanwezig zijn. Hij laat diverse soorten melk proeven en kan veel vertellen over zogenaamde A2 melk. Er is op 15 januari in het Rundveemuseum voldoende aanbod om meer variatie aan te brengen in de dagelijkse maaltijd met lekker Noord-Hollands voedsel. En, ook niet onbelangrijk, voor producten die dicht bij huis worden geteeld is de milieubelasting laag.

Alles vindt plaats in het Rundveemuseum, dat draait om de aanwezige bijzondere rundveerassen met hun kalfjes. Kleine kalfjes drinken de melk van de moeder, dat doen ook de drie laatstgeboren kalfjes. Bijna uitgestorven Nederlandse rundveerassen laten voortbestaan; dat is het belangrijkste doel van het Rundveemuseum. Levende natuur om naar te kijken en goed voedsel proeven: kom daarvoor op 14 januari naar het Rundveemuseum. ‘Weet wat je eet’ staat garant voor een mooie middag voor het hele gezin!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl