BEVERWIJK - Hoe een festival veelzijdig & uniek kan zijn en tegelijkertijd toegankelijk en eenvoudig.

Dit jaar vindt de 3e editie van Boardlife Festival plaats onder de rook van Alkmaar bij SKEEF Cable ski and more… Een festival dat volledig stoelt op vrijwilligers en enthousiastelingen met een grote liefde voor muziek en sport.

Vriendschap

Rick Agter, het creatieve brein achter Boardlife, staat al sinds kind af aan op skateboads, surfboards en snowboards. “De vriendschappen die ontstaan op de piste of op het strand zijn bijzonder” vertelt hij. “Dat enthousiasme en die ‘stoke’ die je met elkaar deelt is zo goed”.

Het festival ‘Boardlife’ is dan ook ontstaan voor & door vrienden; om met elkaar de zomer te vieren. Het leven te vieren, want het leven is mooi.

Dit jaar staat het festival weer volledig in het teken van vriendschap. “Back to the Roots” is de tekst die onder het festival logo prijkt. Terug naar hoe het ooit is begonnen; mensen de vibe van de boardsport scene laten ervaren en meemaken! Zonder dat je zelf moet kunnen wakeboarden of skaten. Alle vrienden zijn dus welkom, en ook vrienden van vrienden. En weer vrienden van die vrienden…

“De vibe is altijd goed,” vervolgt Rick. “omdat je nergens toe verplicht wordt en er genoeg te doen en te zien is voor iedereen. Wil je kijken naar een SUP (stand up paddle) polo wedstrijd? Of wil je zelf een potje pingpongen op onze speciale boardlife pingpong tafel? Dat kan! Maar een biertje drinken tijdens een bandje of met een potje XXLmikado kan ook!”

Uniek
Dat is ook wat het concept van Boardlife Festival uniek en veelzijdig maakt:
Live muziek, maar geen grote mainstream acts. Sporten, maar geen verplichte deelname. Van alles te zien en te beleven, toegankelijk voor iedereen!

Deze goede vibe, het ‘boardlife festival gevoel’, vertaalt zich ook in de andere aspecten waar binnen de organisatie goed over na is gedacht. Zo zijn er diverse plekken op het festival, ‘hang outs’, met verschillende thema’s. Zin om te dansen? Dan kun je naar de “On the Rocks” stage waar een DJ plaatjes draait. En, de BeachBar heeft bijvoorbeeld een podium waar semi-akoestische muziek ten gehore wordt gebracht met gezellige zitjes zoals hangmatten en zitzakken.
Doordat de opzet kleinschalig gehouden wordt, zijn dingen als betalen voor toiletbezoek of garderobe uit den boze. Ook zorgt deze opzet ervoor dat kinderen en ouders zich welkom voelen.

“Iets teruggeven aan die boardsport scene, waar ik zelf zo veel aan heb gehad” is wat Rick nog wil toevoegen.
Hij en zijn team van vrienden stoppen heel veel tijd, liefde en energie in Boardlife Festival 2017. Die liefde is wat boardlife indrukwekkend maakt, ook achter de schermen.

---
Details festival:

Boardlife Festival 24 juni 2017
12:00 - 22:00 bij SKEEF Cable Ski and More…
Park van Luna, Heerhugowaard


Line Up (muziek)
Starfish
General Jabbah
AlmsHouse
Close2Fire
Native Young (za)

DJ Marijn ‘the wizard’

Line Up (sport)
Wakeboarden
SUP (tour)
Yoga
Mindfulness
Skate
Longboarden
Slackline
Indo-board

Line Up (overig)
XXL spellen (Jenga, Twister, 4opeenrij)
Demonstratie “Aerial Hoop & Pole Dance”
Demonstratie Wakeboarden
Water bubble balls
Hottubs


Kaarten:
Vanaf 11,50 (incl. Service kosten)
Te koop bij:
www.boardlife.nl
Skeef Cable Ski and More (Heerhugowaard) & Het Nieuwe Warenhuis (Alkmaar)

Social media:

Facebook: https://www.facebook.com/boardlife.nl
Facebook event pagina: https://www.facebook.com/events/589122911286604/
Instagram: https://www.instagram.com/boardlife.nl/