TWISK - De legendarische Amerikaanse drummer Steve Gadd, viervoudig Deense Grammy-winnende saxofonist Michael Blicher en de Deense Hammond-orgelwizard Dan Hemmer komen dit najaar naar Twisk. Het jazztrio trapt de Europese tour af met wat hun enige avond in Nederland is, in Theaterkerk Hemels. Op woensdagavond 30 oktober speelt de band twee concerten van elk 75 minuten, beide avonden zijn strak uitverkocht.

Steve Gadd is een internationaal gevierd drummer en heeft met wereldberoemde muzikanten samengewerkt. Hij speelde wel vierhonderd langspeelplaten in en verzorgde het slagwerk voor nummers als “50 ways to leave your lover” met Paul Simon, “Roof Garden” met Al Jarreau en “Aja” met Steely Dan. De twee Denen in Blicher Hemmer Gadd zijn op hun beurt grote talenten, wie het is gelukt met Gadd een nieuwe muzikale taal te vinden.
Drummers en andere muziekliefhebbers uit het hele land hebben hun interesse in de concertavond getoond. Hoe zo’n grote boeking de weg naar West-Friesland vindt?

Het verhaal begint in Glasgow in 2023, als na afloop van een concert van Blicher Hemmer Gadd een korte ontmoeting is met de band. De vraag waarom dit geweldige trio niet in Nederland speelt laat Theaterprogrammeur Hemels (en drummer) Rene Smit en muziekliefhebber Gerda Veltman niet meer los. Ze trekken de stoute schoenen aan en sturen de band een e-mail na, met uiteindelijk dit ongelofelijke resultaat. Het gaat dus echt gebeuren: de legendarische muzikanten spelen dit najaar in Twisk. Waar een klein theater in ditto dorp groot in kan zijn.