HOORN - Het is een mond vol, maar dat is de manier om de naam van het jazzpodium Hot House Hoorn, Lost into Jazz te onthouden, meent Sabine Jonker. Al net zo belangrijk is de programmering, namen van muzikanten en formaties die door heel Nederland touren. De negenkoppige ‘Raad van Toezicht’ is zo’n formatie, een nieuwe generatie Duits/Nederlandse jazzcats, die elkaar leerden kennen op het conservatorium ArTEZ in Arnhem. Geprezen als een van de hipste bands in de Nederlandse jazzscene, combineren zij hun ideeën en eigen frisse en delicate originals ergens tussen jazz, funk, hiphop en rock en maakt dit concert met de Raad op donderdag 10 oktober tot één die je niet wilt missen!


Doorbraak
De Raad van Toezicht brak in 2016 door met een reeks optredens op grote festivals als Amersfoort Jazz, Jazz in Duketown, Jazz International Rotterdam en het North Sea Jazz Festival. De muziek is samengesteld uit de uiteenlopende invloeden van de leden, van rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs western. Toch blijven jazz en funk de belangrijkste ingrediënten waar de band zijn spontaniteit en aanstekelijk sterke groove vandaan haalt.

Het album "De Raad" werd in april 2017 uitgebracht, gevolgd door een uitgebreide club- en festivaltournee in Nederland, met optredens op Transition Festival, Paradox, Noorderslag en So What's Next. De live shows leverden geweldige recensies op en met regelmaat volgden er optredens bij het Nederlandse radioprogramma NPO Soul & Jazz. De voortdurende media-aandacht bereikte zijn hoogtepunt toen De Raad van Toezicht werd opgepikt door het live BNNVARA TV programma De Wereld Draait Door, met een overdonderende performance als resultaat. Al snel volgden meer televisie en radio-optredens, waarmee De Raad aan een heel nieuw Nederlands publiek werd voorgesteld.

In oktober 2018 bracht De Raad het geheel nieuwe album "84" uit, dat met lovende kritieken van zowel het publiek als critici werd ontvangen. De zeer succesvolle release tournee omvat de mooiste podia van Nederland zoals het Bimhuis, LantarenVenster, Philharmonie en Luxor Live. Met een brutale sound, een levendige mix van sterke composities en een nieuwe all-star line-up, bewijst De Raad een live sensatie te zijn in de wereld van jazz en pop!

Line up

Yoran Aarssen - Alt- en sopraan saxofoon, Jesse Schilderink - Tenor saxofoon, Tom Ridderbeekx - Trompet,

Sam Thomas - Trombone, Victor Weigand - Keys, Philipp Ullrich - Guitar, Teun Creemers - Bass

Yannick van ter Beek - Percussie, Dirk de Nijs - Drums

De Wereld Draait Door; https://www.youtube.com/watch?v=BQe8FRy8qUw

Jazzpodium Hot House Hoorn, Lost into Jazz

Het Huis Verloren, Kerkstraat 10b, 1621 CW Hoorn

Donderdag 10 oktober, 21.00 uur

Zaal open 20.00 uur

Kaarten €17,50 via www.hethuisverloren.nl


Hot House Hoorn, Lost into Jazz

10 OKT

De Raad van Toezicht

14 NOV

Jasper van ’t Hof (Soloconcert)

28 NOV

COURBOIS/COURBOIS

12 DEC

Benjamin Herman Kwartet

09 JAN

Tribute John Coltrane by Ben van der Dungen Quartet

12 MRT

Kruidkoek

09 APR

Jeroen van Vliet MOON Trio (album release tour)

21 MEI

Hot House Hoorn, Lost into Jazz Festival 2020