AARTSWOUD - Op 25 en 26 augustus is de insectenwerkgroep van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Hoorn/West-Friesland hoofdgast in het Rundveemuseum in Aartswoud. Vlinders staan die dagen in het middelpunt. Op beide middagen worden tussen 13.00 en 16.30 uur twee lezingen en een korte zoektocht naar vlinders in de omgeving gehouden.

Het vlinderprogramma is een onderdeel van de expositie “Akkers en bijen, vogels en weiden” in de potstal van het museum. De insectenwerkgroep laat beelden zien van verschillende vlindersoorten, bijen/hommels en libellen, die in de regio voorkomen. De groep heeft een langlopend vlinderproject en vertelt graag waar bepaalde vlindersoorten, bijen/hommels en libellen aan te herkennen zijn. Blauwtjes, schoenlappers en koolwitjes zijn algemeen, maar de boomhommel, steenhommel of aardhommel zijn ook goed te onderscheiden, als je weet waar je op moet letten. Het lantaarntje of de paardenbijter komen veel voor in een waterrijke omgeving. Na de korte lezing die om half twee begint wordt vlakbij in de tuinen van Aartswoud een kijkje genomen om het geleerde in de praktijk te brengen. Neem een kijkertje mee! Om drie uur volgt dan de tweede mogelijkheid. Dit geldt voor beide dagen.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.
Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl