BLOKKER - Op zondag 25 maart organiseren MAK Blokweer en de KNNV de jaarlijkse themadag Levende Tuinen. Een levende tuin is een tuin die in elk seizoen barst van de levende planten en dieren. Op de Levende Tuinen-dag kun je advies inwinnen en inspiratie opdoen om je tuin of balkon tot leven te wekken.

Tijdens de themadag zijn er een aantal tuinambassadeurs van de KNNV aanwezig om deskundig advies te geven en je vragen over levende tuinen te beantwoorden. Er staan kramen met onder andere plantenmateriaal, informatie en nestkasten. Voor kinderen is er doorlopend een knutselactiviteit. Zij kunnen bij de kraam van het MAK een insectenhotelletje maken om thuis op te hangen.

De Levende Tuinen-themadag valt dit jaar gelijk met de maandelijkse MAKS' Biomarkt, op hetzelfde terrein. Een ideale gelegenheid dus om ook met deze markt kennis te maken.

Levende Tuinen vindt plaats op zondag 15 maart van 10:00 tot 16:00, op het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Tijdens de markt zijn het bezoekerscentrum, de kijkboerderij en het natuurpark geopend. Toegang is gratis. Honden zijn niet toegestaan.