HOORN - Tijdens de afsluitende Woensdagmarkt is het een getok, geblaat, geknor, gehinnik en geblaf van jewelste.

Honderden pony's, ezels, schapen, honden, varkens, ganzen en kinderboerderijdieren wachten op bewonderende blikken, een worteltje of een aai.

Het spektakel van de Hoornse Ponydag begint al om 10.30 uur met de keuringen voor de junioren en de gevorderden. Daarna is er de traditionele en niet te missen openlucht ponylunch en rond 13.30 uur is er de grote verkleedshow. Een feest voor deelnemers en toeschouwers.

In de stad loopt schaapsherder Mike met zijn border collies en een kudde schapen, er is een ganzenfanfare en kinderen zonder eigen pony kunnen evengoed een ritje maken. Is een pony nog te eng? Geen nood, er zijn ook grappige mechanische beestjes waarop je een ritje kunt maken.

Als klap op de vuurpijl is er om vier uur een grote stadsoptocht met de ponies, de ezels, geitjes, ganzen, schapen en honden.

Op de Roode Steen is natuurlijk de proef- en beleefmarkt die steeds meer bekendheid krijgt en op de Grote Noord vindt u de wekelijks terugkerende markt met curiosa, huisvlijt, creatieve uitspattingen, boeken en kunst.

De markt en het evenement zijn van tien tot vijf en natuurlijk is de toegang gratis. Meer info over wat er in Hoorn te doen is? Volg de Facebookpagina @ikhouvanhoorn en blijf op de hoogte van de leukste uitjes in de stad.