HOOGWOUD - Kom kijken, struinen en proeven tussen veel oude en wat nieuwere spulletjes in de museumboerderij in Hoogwoud. In de sfeervolle boerderij is op 29 april tussen 12.00 en 16.30 uur van alles te koop in kraampjes en uitstallingen. Op deze boerderijmarkt is veel van het aanbod van eigen hand. Mooie brocante uit verschillende landstreken is ruimschoots aanwezig.

Lekkers zoals chutneys, jams en sappen zijn van Westfriese origine. Wat de brocante betreft: dit zijn merendeels spullen om huis en tuin sfeervoller te maken. Houten voorwerpen, keramiek, oud speelgoed, mandwerk en sieraden zijn er volop. Ook zijn er oude boeken en albums. Verzamelaars zullen dan ook beslist iets van hun gading tegenkomen. Mooi textiel uit grootmoeders tijd wacht op een mogelijke derde eigenaar. En ook niet onbelangrijk is dat alles voor een leuk prijsje van de hand gaat.

Zoekt u iets voor Moederdag dan is er vast iets van uw gading bij. De aangeboden spullen hebben in elk geval één ding gemeen: ze zijn allemaal uniek en niet makkelijk meer te krijgen!

Mooie, oude spullen met een verhaal vindt u ook in het museum. Door de hele boerderij staat de grote verzameling van de laatste eigenaar, Adriaan Donker. De ervaring is dat bezoekers niet snel uitgekeken raken. Bovendien zijn er vrijwilligers die leuke anekdotes kunnen vertellen en graag informatie geven over de (bijna) vergeten gebruiksvoorwerpen. Elke ruimte bevat verhalen en nieuwe verrassingen. Ook op het fraai gelegen erf en in de oude boomgaard ga je terug in de tijd. Voor oud en iets nieuwer in boerenerfstijl kunt u op 29 april terecht in Hoogwoud!

De museumboerderij aan Koningspade 31 is op 29 april vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur te bezoeken. De entree is € 3,50 voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang (koffie en limonade met iets lekkers zijn bij de prijs inbegrepen). Voor meer informatie over het museum: tel. 0226-351431 of kijk op de website www.museumboerderijwestfrisia.nl