HOORN – In eigen huis boekte Zwaluwen’30 afgelopen zaterdag de tweede competitiezege. Voor rust zag het er niet naar uit, maar na rust overtuigde de Hoornse ploeg wél tegen Victoria. De overwinning was op basis van de tweede helft dan ook terecht, 5-2.

Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was in het duel tussen Zwaluwen’30 en Victoria enorm. ‘Na rust waren wij vier of vijf klassen beter dan voor de rust. De eerste helft was slecht, in alles. In balbezit en in balverlies. We hadden moeite met hun lopende mensen terwijl we het vooraf nog hadden besproken.’ stelde Ron van der Gracht na afloop.

Voor rust had Zwaluwen’30 duidelijk moeite met het spel van Victoria. De promovendus was sterker, maar grote kansen bleven uit. De thuisploeg speelde dan wel minder, maar het kreeg wel meer kansen. Zo kwam het via Mukhtar Suleiman oog in oog met de doelman van de bezoekers, al leverde dit geen treffer op. Na zeventien minuten was het wel raak voor Zwaluwen. Vanaf rechts maakte Gani Meholli de oversteek naar links en schoot vanaf daar op doel. Via de keeper kwam hij bij de tweede paal waar Jan Jaap Schaper de bal binnen gleed. Vijf minuten later verloor Tim Elmers een luchtduel waardoor de bezoekers langszij konden komen. De sluitpost wist zijn fout negen minuten later wel goed te maken door een strafschop van Rik Langhout te keren.

Halverwege leek duidelijk dat het een zware tweede helft zou worden. Zwaluwen’30 liet echter wat anders zien. ‘Het verschil tussen voor en na rust heeft te maken met hoe je de tegenstander bespeeld’, aldus Van der Gracht. ‘Na rust was een heel groot verschil met de eerste helft. We hebben 20 à 25 minuten heel goed gespeeld. Het is mooi om te zien dat ze het oppakken. We moeten bereid zijn te knokken en werken voor elkaar.’

Speelkwartier
Dat werken voor elkaar gebeurde. Toen Dimitri Krommenhoek zijn tweede geel en dus rood kreeg leek het speelkwartier geopend. Met Jim Nelen en Mukhtar Suleiman zwervend vanaf links werden vele kansen gecreëerd. Twee van die mogelijkheden leverden Zwaluwen’30 een doelpunt op. Na een mooie actie van Suleiman kon Meholli zijn voorzet bij de tweede paal binnen werken. Nog geen vijf minuten later scoorde Thomas Schaap op fraaie wijze (schot hoog in de korte hoek) voor de 3-1.

Spannend
Via Arno van Ham deed Victoria dertien minuten voor tijd wel iets terug, maar de hoop die de bezoekers daardoor hadden gekregen was van korte duur. Ditmaal was het Jim Nelen die tot scoren kwam. Zes minuten voor tijd tekende Meholli met zijn tweede van de middag voor de 5-2. Een diepe bal van Nelen kwam bij de aanvaller die doelman Giovanni Santangelo met een stiftje wist te verschalken.

Zwaluwen’30 – Victoria 5-2 (1-1)
18. 1-0 Jan Jaap Schaper
23. 1-1 Wilco de Birk
58. 2-1 Gani Meholli
62. 3-1 Thomas Schaap
77. 3-2 Arno van Ham
81. 4-2 Jim Nelen
84. 5-2 Gani Meholli

Bijzonderheden: 55. Rode kaart Dimitri Krommenhoek (Victoria)

Zwaluwen’30: Elmers. Vlasman (Mes/46), Jelle Huitema, Rottine, Den Boer. Papamelodias (Nelen/53), Schaap, Jouke Huitema. Meholli, Schaper, Suleiman (Baré/78).

Victoria: Santangelo. Dames (Spann/64), Alsheikh Balal, Van Ham, Westerhout. Mousslih (Oude Reimer/64)), Krommenhoek, Buck, Langhout, Halouchi. De Birk.