MARKEN – Inclusief beker verloor Zwaluwen’30 al vier duels op rij. In direct degradatiegevaar verkeert de ploeg niet, maar het behalen van een positief resultaat is logischerwijs zeer welkom bij de Hoornse formatie. “Het is ook voor het vertrouwen goed als we een keer de punten pakken”.

Het zijn woorden van Serdar Özturk na het verloren bekerduel van afgelopen dinsdag tegen LSVV. De ploeg creëerde weinig mogelijkheden, en liep zo tegen een nieuwe nederlaag aan. Het zorgt ervoor dat het duel van komende zaterdag bij laagvlieger Marken kan worden gezien als een sleutelduel. “Marken staan voorlaatste, maar ze hebben geen verkeerde ploeg. Het is een team dat fysiek voetbalt en heel veel strijd in het spel gooit” analyseert Özturk de komende tegenstander.

Trainerswissel
Marken begon het seizoen teleurstellend. Na elf duels had de ploeg slechts twee punten behaald. Voor het bestuur was het reden om coach Thijs Schipper, in het verleden nog twee seizoenen werkzaam bij Zwaluwen’30, de laan uit te sturen. Een week later werd Patrick Onsia aangesteld als interim-trainer. Onder zijn leiding behaalde de ploeg afgelopen weekend de eerste overwinning. Op bezoek bij Westlandia werd er een 4-6 overwinning behaald. Hierdoor werd ook afstand gedaan van de laatste plaats in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

Positief blijven
Waar Marken vertrouwen zal hebben geput uit de eerste competitiezege, kent Zwaluwen’30 een mindere reeks. “Wij moeten naar onszelf kijken en gewoon knallen. We hebben tegen LSVV in delen laten zien dat we ook goed kunnen voetballen. Daar moeten we op voortborduren, en zaterdag proberen dat langer vol te houden”. Eén van de oorzaken van de teleurstellende reeks is de ziekenboeg, die behoorlijk gevuld is. Özturk: “We missen spelers. Maar we moeten het doen met de jongens die we hebben. Positief blijven en keihard knokken”.

Ondanks de reeks nederlagen, is de stand op de ranglijst zeker niet zorgwekkend. De ploeg staat zes punten voor op de ‘gevarenzone’. De achterstand op de middenmoot bedraagt daarentegen slechts vier punten waardoor er in de komende weken nog stappen kunnen worden gezet op de ranglijst. Een overwinning op Marken is daarbij wenselijk. “Ik denk dat als wij ons eigen niveau halen dat we ver kunnen komen” aldus Özturk. “Onze kracht ligt in het druk zetten op helft van de tegenstander en met agressie spelen. Het belangrijkste is dat we kansen moeten creëren. Want daar ligt het ook aan, en op het moment dat we die creëren dan moeten we ze maken. Ik ben één van diegene die dat dan moet doen”. De spits is zich bewust van zijn taak in het veld. “Ik sta er om doelpunten te maken en de ploeg op sleeptouw nemen. Dat wil ik aanstaande zaterdag graag doen”.