MONTFOORT - Zwaluwen’30 speelt komende zaterdagmiddag op bezoek bij Montfoort. Doordat het verschil tussen beiden slechts drie punten bedraagt kan Zwaluwen’30 in punten gelijk komen met de nummer acht van de eerste klasse A.

Afgelopen zaterdag ontving Zwaluwen’30 het Volendamse RKAV. Voor Zwaluwen’30 was het een weerzien met zeven oud spelers die nu bij Volendam spelen. Waar het duel leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in blessuretijd verloor de Hoornse ploeg met 1-2.

De Hoornaren staan op doelsaldo op een veilige tiende plaats, maar de verschillen zijn erg klein. Voor coach Ron van der Gracht en Zwaluwen’30 zijn punten dus zeer welkom. De ploeg wil in de derde periode een gooi doen naar de periodetitel, maar er zullen evengoed punten moeten worden behaald in de komende wedstrijden.

Montfoort

Komende zaterdag staat er dus een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is Montfoort, middenmotor. De ploeg verloor afgelopen weekend afgetekend met 3-0 tegen Woudenberg waardoor het verschil met de subtop is gegroeid.

Montfoort wist in 2010 te promoveren naar de hoofdklasse. In het eerste seizoen op dat niveau werd via nacompetitie promotie bewerkstelligt naar de topklasse, maar die uitdaging duurde slechts één jaar. Na drie seizoenen hoofdklasse is Montfoort sinds vorig seizoen actief in de eerste klasse.

Vorig seizoen was het allesbehalve een goed seizoen. Met een elfde positie moest Montfoort zelfs nacompetitie spelen om zich te handhaven. Dat lukte, maar het was geen groots seizoen.

Dit seizoen presteert niet bijzonder veel beter. Met drie punten voorsprong op de gevaarlijke elfde positie wordt het nog een interessante periode voor de ploeg van coach Jan Willem van Ede.

Eerder dit seizoen kwamen beiden ploegen niet verder dan een gelijkspel. In dat duel zag Montfoort een grote kans in de 89e minuut op niets uitlopen. Jaouad el Yaacoubi kopte in vrije positie naast waardoor beiden ploegen niet verder kwamen dan 0-0.

Mocht het komende seizoen opnieuw uitlopen op een gelijkspel dan schieten beiden ploegen daar niets mee op.

Verder terug in het verleden hebben beiden ploegen meermaals tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoetingen waren in het seizoen 2000/2001. Beiden duels werden door Montfoort met 2-1 gewonnen. De enige uitoverwinning van de Hoornaren was in het seizoen 2002/2003 toen een 1-2 uitzege werd behaald. In totaal won Montfoort driemaal.