HOORN – De confrontatie tussen Zwaluwen’30 en ARC eindigde afgelopen zaterdagmiddag in een gelijkspel. De gasten kwamen tien minuten voor tijd op voorsprong, maar vlak voor tijd trok de Hoornse ploeg de score alsnog gelijk, 1-1.

‘Over de uitslag houd ik wel een zuur gevoel over ja. Wij waren duidelijk de betere ploeg met een kans of zeven. Zij hadden bijna geen kansen. Het positieve was dat we gewoon goed voetbal hebben laten zien en er met zijn allen alles aan hebben gedaan vandaag’, stelde assistent-trainer Mo el Bouziani.

In Hoorn duurde het tot de tachtigste minuut voor de score werd geopend. ARC wist een penalty niet te verzilveren, maar in tweede instantie kwam het alsnog tot scoren. Gani Meholi bracht Zwaluwen’30 na 87 minuten naast de gasten. ‘Hij scoorde na een hele goede actie van Jim Nelen’, aldus El Bouziani. In de laatste minuut moest Mukhtar Suleiman met zijn tweede gele kaart voortijdig naar de kant. Voor rust kreeg hij geel voor een lichte overtreding, waarna hij in de slotminuut wegens commentaar op de leiding mocht inrukken.

Zwaluwen’30 – ARC 1-1 (0-0)
0-1 Jeroen Borsboom
1-1 Gani Meholi