HOORN – Zwaluwen’30 slaagde er vorig seizoen in om zich rechtstreeks te handhaven. Dit seizoen kende de ploeg een matige start, maar de Hoornse formatie wist de afgelopen vier wedstrijden, inclusief de beker, winnend af te sluiten. “Qua resultaat zijn we op de goede weg”.

Voor het tweede seizoen op rij staat Ron van der Gracht aan het roer bij de Hoornse eersteklasser. Met zijn ploeg vergaarde hij in zeven wedstrijden negen punten. “Het geeft aan dat we qua resultaat op goede weg zijn. Qua voetbal is het echter nog niet top” vertelt de oefenmeester. De huidige negende positie is iets waar de trainer weinig aandacht aan geeft. “Ik kijk nooit naar de stand. We staan ongetwijfeld op een plek die we verdienen op dit moment”.

Na zeven wedstrijden weet Van der Gracht in wat voor competitie Zwaluwen’30 acteert. “Na zeven wedstrijden kan ik concluderen dat deze klasse sterker is dan vorig seizoen. Toch moet het mogelijk zijn om een keer een goede serie overwinningen neer te zetten. Het belangrijkste is dat we ons als team meer gaan ontwikkelen om tot beter voetbal in staat te zijn. Resultaat volgt dan altijd” aldus de oefenmeester, die minder wisselvalligheid verwacht. “Door een bredere selectie zal het waarschijnlijk een seizoen worden met minder ups and downs. Dus meer constant presteren kan de kracht van dit team worden”. Meer constant presteren is volgens Van der Gracht echter de enige kracht die er moet zijn bij de Hoornse ploeg. “Het durven voetballen zal de andere kracht moeten worden van dit Zwaluwen. Zelf bepalen hoe een wedstrijd gaat verlopen en zelf initiatief nemen. Daar is durf en lef voor nodig, deze ingrediënten zitten in het team, echter is het er nog te weinig uitgekomen”.

Uitgebalanceerd team
Komende zaterdag treed Zwaluwen’30 in eigen huis aan tegen XerxesDZB. “Een uitgebalanceerd team onder leiding van Joop Hiele. Zeer goede middenvelders en aanvallend gevaarlijk. Zij zitten in een flow en hebben vijf competitie op rij gewonnen. We moeten trachten dit te doorbreken. De manier waarop zullen we zaterdag zien. Duidelijk is dat er maar een ding telt: winnen”. De doelstelling voor de komende wedstrijden is duidelijk. “De tijd voor een goede serie overwinningen is aangebroken”.