HOORN – Een gehavend Zwaluwen’30 heeft in eigen huis geen succes weten te behalen. Tegen WV-HEDW, dat met Ashraf Azzouz en Mick van Moerkerk een gevaarlijk duo in huis heeft, werd er op twintig minuten na te weinig gecreëerd. Uiteindelijk incasseerde de Hoornse ploeg dan ook een nederlaag, 1-4.

Zwaluwen’30 heeft al lange tijd te maken met de nodige blessures. Daarnaast ontbraken Marlon Coco (werk) en Thomas Hand (ziek) ook in de thuiswedstrijd tegen WV-HEDW. De Amsterdamse opponent had met Ashraf Azzouz en Mick van Moerkerk twee spelers die het verschil maakten aan de Berkhouterweg. Na vijf minuten waren de bezoekers gevaarlijk voor het Hoornse doel. De inzet werd echter weggewerkt door Jan Jaap Schaper.

In de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk op de helft van Zwaluwen’30 af. De balvaardige Azzouz was meerdere keren dreigend. Nadat hij naast schoot zag de vleugelspeler zijn vrije trap keurig gekeerd worden door doelman Levie Rood.

Acht minuten voor rust wist het duo de score te openen. Met een slimme lob pass bracht Azzouz zijn teamgenoot Van Moerkerk in stelling. Die schoot de bal vervolgens beheerst binnen. Vijf minuten later was de vleugelspeler opnieuw aangever. Zijn corner werd binnen gewerkt door Tjeerd Meijer. Nog voor rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd dankzij Ivo Rottine die een vrije trap hard in de kruising schoot.

Vleugels
Die aansluitingstreffer leek Zwaluwen’30 vleugels te geven. De ploeg kwam immers sterk uit de kleedkamer en wist meerdere mogelijkheden te creëren. Aan de linkerkant was Kevin Tromp moeilijk af te stoppen. Tweemaal leidde zijn actie tot gevaar in de zestien meter, maar zowel Schaper als Özturk kopten over het doel. Met een snoeiharde vrije trap (zijnet) en een schot van dichtbij (naast) was Rottine ook dicht bij de gelijkmaker.

Genadeklap
Twintig minuten voor tijd deelde WV-HEDW de genadeklap uit. De Amsterdammers wisten uit één van de eerste kansen na rust de 1-3 te maken via Mick van Moerkerk die een voorzet van Cees Smaal bij de tweede paal raak schoot. Het verzet van Zwaluwen’30 was hiermee ook gebroken. Tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing door invaller Mike de Lange. “Op de momenten dat we voorin voetbalde was er te weinig aansluiting waardoor we te weinig kansen creëerden”, vond Kevin Tromp. “De acties waren er wel maar voor de rest gebeurde er niet veel.”

Zwaluwen’30 – WVHEDW 1-4 (1-2)
37. 0-1 Mick van Moerkerk
42. 0-2 Tjeerd Meijer
45+2 1-2 Ivo Rottine
63. 1-3 Mick van Moerkerk
80. 1-4 Mike de Lange

Zwaluwen’30: Rood. Vlasman, Huitema, Abbring, Sabajo (Abubakari/.89) Rottine, Schaper, Kuijpers. Baré (Van Ommen/89), Özturk, Tromp.

WV-HEDW: Heimens. Lynch (Van Zwam/83), Meijer, Bouwmans, Daan Walraven. Blom, Joost Walraven, Schoute. Azzouz, Smaal, Van Moerkerk (Loeve/85).