ZUID SCHARWOUDE – Een 1-0 eindstand doet vermoeden dat LSVV – Zwaluwen’30 een spannend duel was. Diegene die de wedstrijd bezochten zouden echter een andere mening krijgen. De Langedijkers waren sterker, terwijl de bezoekers weinig kansen wisten te creëren. Uiteindelijk bleek het doelpunt van Danny Konijn genoeg, 1-0.

In het eerste bedrijf begon LSVV voortvarend door het Hoornse doel meerdere keren onder vuur te nemen. Zo waren Konijn, Merk en Havermans dichtbij de openingstreffer. Zwaluwen'30 keeper Levie Rood zag echter twee pogingen naast gaan, en wist eenmaal redding te brengen. De bezoekers stelden er weinig tegenover. Thomas Hand was wél dichtbij, maar de middenvelder vond de jonge sluitpost Job Rouwhorst op zijn pad.

Waar de thuisploeg sterk opende, kwam Zwaluwen'30 na een half uur beter in de wedstrijd. De Hoornse equipe liet zich meer zien op de helft van LSVV en zorgde ervoor dat de gastheren weinig tot niets konden creëren. De bezoekers kwamen daarentegen ook niet echt tot grote mogelijkheden.

Ook in het tweede bedrijf was het LSVV dat dreigend bleef. Eén minuut na rust leek Jacco Paauw de ban te breken, maar zijn inzet vloog naast. Tien minuten na rust kwam de ploeg dan toch op 1-0. Uit een vrije trap van Kai Botman schoten Danny Havermans en Rik Molenaar tegen Levie Rood op. Spits Danny Konijn was in de rebound wel trefzeker.

Spanning
Dat LSVV er in het restant niet in slaagde om de tweede treffer op het scorebord te brengen zorgde voor een spannende slotfase. Want waar Danny Konijn in de 66e minuut op de Hoornse sluitpost stuitte, was Ivo Rottine aan de andere kant gevaarlijk. Een kwartier voor tijd wist bij de enige kans namens Zwaluwen'30 te creëren. Zijn kopbal werd echter weggewerkt door Tim Emmerik.

Het opportunistische spel zorgde ervoor dat de Hoornse ploeg meer op de helft van LSVV te vinden was. Scoren deed het echter niet. Omdat de thuisploeg onzorgvuldig omging met de ruimte en enkele keren slordig balverlies leed, kwam er geen verandering in de 1-0. “Ik moet zeggen dat we met name in de eerste helft redelijk voetbalde. Zeker in vergelijking met de laatste weken” zei Ron van der Gracht na afloop. “In de eerste helt kregen we nog wel wat mogelijkheden, maar na rust hebben we eigenlijk helemaal geen kans gecreëerd”.

Gehavend
In het bekertreffen met LSVV ontbraken er meerdere spelers door blessureleed. “Het probleem was dat deze jongens aldoor voetballen, omdat we een smalle selectie hadden. Ze waren een beetje aan het einde van hun latijn” vervolgt de coach. Door de beker uitschakeling kan de ploeg van Van der Gracht zich weer volledig richten op de competitie, waarin het ook zeker nog niet is beslist. “Het betekent dat we een keer een weekend rust hebben, en dan kunnen spelers genezen. En dat lijkt me wel een heel groot voordeel” aldus de oefenmeester. “Maar we hadden hier niet hoeven te verliezen. Al moet ik zeggen dat LSVV wel verdiend gewonnen heeft”.

LSVV - Zwaluwen'30 1-0 (0-0)
56. 1-0 Danny Konijn

LSVV: Rouwhorst. Den Iseger, M.Molenaar (R.Molenaar/46), Emmerik, Van Cleef (Van der Leeden/73). Paauw, Botman, Kansen. Havermans, Konijn, Merk (Volbeda/84)

Zwaluwen’
30: Rood. Vlasman, Huitema, Rottine, Sabajo. Schaper, Hand, Kuijpers. Bare, Özturk, Abubakari.

Bekijk hier alle foto's van LSVV - Zwaluwen'30 (Fotografie: Michel Bes)