HUIZEN – Zwaluwen’30 heeft na drie wedstrijden zonder zege weer eens drie punten gepakt. De Hoornse ploeg deed dat op bezoek bij laagvlieger Zuidvogels, 1-3.

Uit de laatste drie wedstrijden behaalde Zwaluwen’30 twee punten en zag de top drie uitlopen. Afgelopen zaterdag profiteerde de ploeg van trainer/coach Ron van der Gracht van puntverlies van de nummers 2 en 3. Daardoor blijft het meedoen in de bovenste regionen van de Eerste Klasse A.

In Huizen speelde Zwaluwen’30 een sterke eerste helft. ‘We waren heer en meester’, stelde Ron van der Gracht. Door een misverstand achterin was het echter Zuidvogels dat de score opende. Vanaf elf meter wist Ivo Rottine de stand vervolgens weer gelijk te trekken. ‘Toen hebben we doorgepakt met goed voetbal en vele mogelijkheden.’ Nog voor de pauze kwam de Hoornse formatie via Gani Meholli op voorsprong.

‘De tweede helft was slecht, maar we hadden controle’, vervolgde Van der Gracht. Uit een counter tekende Jim Nelen voor de 1-3, waarmee het duel beslist was. Met een achterstand van vier punten op koploper DHSC en nog zes duels te gaan kan het nog een spannend slot van de competitie worden.

Komende zaterdag neemt Zwaluwen’30 het in eigen huis op tegen Roda’46.