HOORN - De voetbaljaargang 2020 is voor Zwaluwen '30 niet zo begonnen als vooraf was gehoopt. In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Woudenberg liet men twee onnodige punten liggen (3-3).

Na het trainingskamp in Portugal werd de ploeg van trainer Mo El Bouziani in het koude Nederland hard met de neus op de feiten gedrukt door degradatiekandidaat Woudenberg dat binnen een half uur op een 0-2 voorsprong kwam. De aansluitingstreffer van Pieter Koopman gaf hoop dat het in de tweede helft toch nog goed zou komen.

Dat leek ook te gaan gebeuren want een betere voetballend Zwaluwen kreeg de kansen al duurde het lang voordat de gelijkmaker ook daadwerkelijk viel. Opnieuw Koopman, op aangeven van Elstak zorgde voor de 2-2. Terwijl de arbiter tweemaal een handsbal over het hoofd zag en de thuisploeg dus geen strafschop kreeg leek men in blessuretijd alsnog de zege te grijpen toen Elstak de bal bij Joost Feld bezorgde. Nog geen anderhalve minuut later kreeg men echter alsnog het deksel op de neus toen een vrije trap werd ingebracht en een Woudenberg geheel vrijstaand de 3-3 mocht binnen koppen.