HOORN - Bij de start van de competitie in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal heeft Zwaluwen '30 de eerste driepunter van het seizoen over de streep getrokken. Het Amsterdamse WV-HEDW, dat hun ambities niet onder stoelen of banken steekt werd met 2-0 geklopt.

Onder leiding van voormalig profarbiter Roelof Luinge kwam de thuisploeg al fel uit de startblokken. Clifton Gorissen wist al in de tweede minuut een voorzet van Thomas Hand te verzilveren. Zwaluwen bleef sterker en halverwege de eerste helft mocht Gorissen ook zijn tweede maken, ditmaal na voorbereidend werk van Dave Severins.Nadat Wietse van Diepen nog een goede kans op een volgende treffer om zeep had geholpen namen de gasten het heft meer in handen, maar de uitblinkende doelman Dirk Bakker had voor rust al twee uitstekende reddingen in huis en zou ook in de tweede helft excelleren.

Na de thee wist Bakker namelijk tot drie maal toe te redden bij Amsterdamse pogingen en hij kroonde zich in de slotminuut helemaal tot man van de wedstrijd door ook nog een strafschop te keren.