HOORN - Zwaluwen '30 heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. In de thuiswedstrijd tegen Jong Holland zette Diovaris Balentina de Hoornse ploeg op het juiste spoor met een razendsnelle hattrick.

De wedstrijd was nog geen tien minuten oud toen Jong Holland-keeper Jannes Biskanter de bal al drie keer uit het net had mogen vissen. Alle keren was de ontketende Balentina de afmaker. Al na zeven minuten was de aanvaller het eindpunt van een vlotte aanval en in het volgende kwartier wist hij zijn hattrick te voltooien door raak te koppen uit een corner. Jong Holland stond erbij en keek ernaar. De jonge ploeg van coach Carl Ern kwam er niet aan te pas. Zijn collega Richard Bulterman van Zwaluwen '30 vond in de rust vooral dat zijn ploeg kansen had laten liggen om de Alkmaarders nog meer pijn te doen, al was hij zeer te spreken over de

Dat gebeurde in de tweede helft alsnog toen Jim Nelen de bal wist te bezorgen bij Jerven Devid die de stand op 4-0 bepaalde. Nadien kon de thuisploeg het duel geconcentreerd uitspelen, daarbij de eerste drie punten koesterend.