HAARLEM - Zwaluwen '30 heeft na een sterke tweede helft een punt overgehouden aan het uitduel bij het hoger geklasseerde Olympia Haarlem: 1-1.

Het punt was opnieuw een morele opsteker voor de ploeg van Richard Bulterman nadat een week eerder al de Hoornse derby tegen Always Forward werd gewonnen. Met name omdat de gasten blij mochten zijn dat het na de eerste helft niet op een ruimere achterstand stond dan de 1-0 die door Sofyan Monji werd gemaakt. De thuisploeg kreeg namelijk een handvol kansen.

Na de rust kwam Zwaluwen '30 veel beter voor de dag door korter op de tegenstander te zitten. Samet Cetin zorgde al snel voor de gelijkmaker en kreeg later, net als Leon Schipper, nog een goede mogelijkheid, doch beiden misten het geluk. De remise was dan ook een terechte afspiegeling van het duel.

Na een weekend vrij speelt Zwaluwen '30, dat nu een gaatje heeft geslagen naar de onderste vier plaatsen, op 24 februari in eigen huis tegen Wartburgia.