AMSTERDAM - Zwaluwen '30 is na een goede reeks weer eens tegen een nederlaag opgelopen. De ploeg van Richard Bulterman bleek zaterdag niet opgewassen tegen titelkandidaat AFC. Op Sportpark Goed Genoeg ging de Hoornse formatie met 5-1 onderuit.

De Amsterdammers, getraind door voormalig Zwaluwen-oefenmeester mohad Zaoudi, waren duidelijk een maatje te groot en hadden het duel feitelijk voor rust al beslist. Door doelpunten van Hetli (2), De Bruijne en Zoutberg was het na de eerste 45 minuten al 4-0 voor de thuisploeg.

Ondanks de ruime achterstand gaf Zwaluwen '30 in de tweede helft de moed niet op en via Jim Nelen wist men de eer te redden. Hetli kroonde zich echter tot man van de wedstrijd door zijn derde goal voor AFC te maken en de eindstand op 5-1 te bepalen.

Komende zaterdag 12 november speelt Zwaluwen '30 een thuiswedstrijd tegen EVC.