HOORN - Eersteklasser Zwaluwen '30 is de competitie uitstekend begonnen. In eigen huis werden de gasten van tegenstander Argon uit Mijdrecht met 2-1 verslagen.

De Hoornse formatie kende wel een valse start want het duel was net drie minuten oud toen Mila Keizers doelman Dirk Bakker al wist te verschalken. Bakker laat zich daarna wel twee keer gelden en houdt daarmee zijn ploeg op de been en dat komt goed uit want in de 34e minuut wijst de uitstekende fluitende scheidsrechter D' Onorio naar de stip als Joost Feld wordt gevloerd. Pieter Koopman is koelbloedig vanaf elf meter: 1-1.

Na de rust heeft Argon weer even het initiatief, maar is het de thuisploeg die na een uur spelen toeslaat. Joost Feld anticipeert op een te korte terugspeelbal en weet de bal met een mooie stift over de Argon-keeper te krijgen: 2-1. De gasten gooien hierna alles op de aanval en vooral de dode momenten zorgen voor hectiek, maar de hechte Zwaluwen-defensie en keeper Bakker blijven op de been.