HOORN – Nadat hij de beker vorig seizoen wist te winnen met het Heerhugowaardse FC Marlène kan Zakaria Amrani komende vrijdagavond voor het tweede seizoen op rij de KNVB Beker binnenslepen. Tegenstander is dan FC Eindhoven. ,,Het is duidelijk dat wij de favoriet zijn”.

Vorig seizoen speelde Zakaria Amrani met zijn toenmalige club FC Marlène de bekerfinale tegen ‘t Knooppunt. Na verlenging en penalty’s won de Heerhugowaardse zaalvoetbalvereniging de beker. ,,Hoe we hem vorig jaar hebben gewonnen was prachtig” blikt Amrani terug. ,,Het gevoel is toch wel onbeschrijfelijk als je voor prijzen moet voetballen” vervolgt de behendige zaalvoetballer die tevens op het veld actief is. Daar speelt hij bij hoofdklasser Leonidas.

Favorietenrol
Gezien de ranglijst kan Hovocubo, koploper in de vaderlandse eredivisie, als favoriet worden bestempeld. ,,Ik ga er van uit dat als wij ons niveau halen dat wij hem gaan winnen, maar het is een finale dus er kan van alles gebeuren” aldus Amrani. De speler duikt dus niet weg voor de favorietenrol. ,,Als wij de dingen gaan uitvoeren die wij normaal uitvoeren en een goed niveau halen dat er een grote kans is dat wij hem gaan winnen”.

Tegenstander in de bekerfinale is FC Eindhoven. De ploeg heeft een goed gevulde prijzenkast met meerdere landstitels en bekers. Dit seizoen strijd de ploeg echter tegen het spelen van nacompetitie. De Eindhovenaren staan op de tiende plaats wat aan het einde van het seizoen het spelen van nacompetitie tot gevolg heeft. Om zich rechtstreeks te handhaven zal het minimaal een plaats moeten stijgen. Na de winterstop pakte de ploeg echter elf punten waarmee de stijgende lijn is ingezet.

Vertrouwen
Van onderschatting is zeker geen sprake bij Hovocubo. Het vertrouwen is echter groot bij de Hoornse zaalvoetbalploeg. Met een ticket voor de play-offs op zak heeft het natuurlijk ook reden tot optimisme. Daarnaast biedt het spel perspectief. ,,Wat ik heb begrepen is dat we meer een team zijn geworden dan vorig seizoen. En het mooie is dat we hier niet afhankelijk zijn van één of twee spelers” doelt Amrani op de vele scorende spelers. ,,Bij ons scoort iedereen. Dat is het positieve. Als je op één leunt en die heeft zijn dag niet dan heb je het lastig” zegt de speler die dit seizoen acht keer doel trof in de competitie. Ook komende vrijdagavond hoopt Amrani veelvuldig te kunnen juichen met zijn ploeg. ,,Voor het neutrale publiek is een spannende wedstrijd leuker, maar als je het mij vraagt dan win ik liever met vijf of zes goals verschil”.

Genieten
Bij Hovocubo zullen er weinig mensen reden hebben tot klagen. Toch heeft de ploeg ondanks de vele complimenten nog geen prijs. Komende vrijdagavond krijgt het de eerste kans om de prijzenkast extra te vullen, weet ook Amrani die na vorig jaar voor zijn tweede bekerzege gaat. ,,Vorig jaar was het een andere situatie doordat we er niet echt van konden genieten. Maar we hebben hem met Marlène gewonnen en ik hoop dat ik de beker met Hovocubo opnieuw ga winnen” aldus Amrani die weet hoe speciaal het is om een prijs te pakken. Met de Hoornse ploeg is hij dit seizoen op jacht voor de ‘dubbel’. Te beginnen met de bekerfinale.

De bekerfinale tussen FC Eindhoven en Hovocubo begint komende vrijdagavond om 21.30 uur in het Topsportcentrum in Almere.