HEERHUGOWAARD - Sportpark ‘de Vork’ is aanstaande zondag het decor van WMC – Apollo’68. WMC verloor eerder dit seizoen met 3-0 waardoor de ploeg ongetwijfeld uit zal zijn op ‘revanche’.

In Hensbroek wisten Jos Vlaar, Frank Konijn en Rens de Vries de 3-0 eindstand te bewerkstelligen. Het was voor Apollo’68 een sterke seizoensopening, maar WMC had er meer op gehoopt. WMC verloor de twee competitiewedstrijden daarna tegen SVA Assendelft en Sint Adelbert. Eind september pakte de ploeg de eerste punten van het seizoen dankzij een 2-1 overwinning op VV Bergen. Dankzij treffers van Demy Polak en Mark Dekker kunnen de Heerhugowaarders met veel tevredenheid terugdenken aan die wedstrijd.

Na de eerste overwinning kende WMC een slechte reeks van vier opeenvolgende nederlagen. Na die slechte serie pakte WMC de draad op en lijkt de ploeg van coach Arnold de Block op het goede spoor te zitten. Na een 1-1 gelijkspel tegen Westzaan werden Alcmaria Victrix en Sporting Krommenie aan de zegekar gebonden. 2016 werd afgesloten met een 3-3 gelijkspel tegen subtopper SV Koedijk.

Na twaalf wedstrijden staat de ploeg op de twaalfde positie en is dus nog niet uit de gevarenzone, maar de achterstand op de middenmoot is goed te overzien.

WMC treft komende zondag dus Apollo’68. De ploeg staat met twee punten meer op de negende positie. Als WMC weet te winnen dan klimt de ploeg over de Hensbroekers heen, een belangrijke stap richting directe handhaving. Na jaren waarin het degradatie gevaar boven sportpark ‘de Vork’ hangt lijkt WMC dit seizoen in staat om zich op eigen kracht direct te handhaven.

De komende wedstrijden zijn cruciaal. De afgelopen jaren kon WMC spreken van een sterke training opkomst, maar dit zakte in het voorjaar ernstig in, iets wat terug te zien is in de resultaten. Als WMC coach Arnold de Block de spelers kan motiveren en zorgen dat de spelers serieus bezig zijn met de vereniging dan kan het een mooi seizoen worden. Bij Reiger Boys wist hij het eerste damesteam jarenlang geweldig te coachen en bereikte het hoogste amateurniveau bij de dames. Ervaring en passie zijn aanwezig bij de man die ook één seizoen bij SVW’27 actief was als coach van het tweede team. Komende zondag staat hij op het A – Veld op ‘de Vork’ voor de dug-out, zijn team coachend naar de overwinning.