DEN BOSCH/VOLENDAM - Hovocubo heeft vrijdagavond een ruime overwinning weten te behalen op bezoek bij FCK De Hommel. De ploeg van coach Sander van Dijk wist in Den Bosch na de rust het verschil te maken (3-7). HV/Veerhuys ging in de strijd om de zesde plaats met 6-4 onderuit bij RKAV Volendam.

Hovocubo kwam in de eerste helft tweemaal op voorsprong. eerst door Ilias Bouzit en vervolgens via Soufian Charraoui. Beide keren wist FCK De Hommel de stand gelijk te trekken. Na de rust maakte de Hoornse formatie het verschil. Doelpunten van Lahcen Bouyouzan, Appie Attahiri en Mats Velseboer zorgde voor een ruime voorsprong. Bouzit kroonde zich vervolgens tot man of the match door met nog twee treffers zijn totaal op drie te brengen (3-7). Aangezien koploper FC Eindhoven onderuit ging bij FC Marlène 5-4) delen FC Eindhoven en Hovocubo nu de kop. FC Marlène volgt op één punt met nog twee wedstrijden te gaan.

HV/Veerhuys gaf op bezoek bij RKAV Volendam met name in de eerste helft de goals te makkelijk weg. Ondanks doelpunten van Nigel Wijdenbosch en Jeffrey de Moel stond men bij rust dan ook al met 4-2 achter. In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht al liep de thuisploeg wel verder uit. Via David Albert en Jorg Ooievaar kwam Veerhuys nog terug tot 6-4. De ploeg van Najib Taki heeft de zesde plaats nog wel in handen, maar moet in de resterende twee wedstrijden vol aan de bak om die te behouden.