MARKEN - Voetbal is en blijft een onvoorspelbaar spel. Dat maakte Zwaluwen'30 maar weer eens bekend. Op bezoek bij Marken domineerde de ploeg en voetbalde zich al voor rust naar comfortabele voorsprong. Na rust zakte het niveau weg. De overwinning kwam echter niet in gevaar, 2-5.

Afgelopen dinsdag speelde Zwaluwen'30 op bezoek bij LSVV een zeer matige wedstrijd. Er werden bijna geen kansen gecreëerd, en het combineren wilde ook maar weinig vlotten. Hoe anders was dat in het 'sleutel duel' tegen Marken. Al voor rust leek de zege binnen. Mede door een hattrick van Jan Jaap Schaper stond het immers al 1-4. ,,,,We zijn weer completer. We begonnen sterk. Er was heel veel diepgang vandaag en we durfden te voetballen” sprak Schaper na afloop. ,,Af en toe lijkt het alsof we er zelf van overtuigd moeten raken dat we het kunnen, vandaag hebben we dat laten zien gelukkig”.

De Hoornaars, met de van een blessure teruggekeerde Frank Abbring in de basis, startte furieus. Al binnen vijf minuten schoot Jan Jaap Schaper de bal fraai in de verre hoek. Dat hij er voor rust nog twee zou maken zullen weinig toeschouwers hebben gedacht. Nadat hij in de twintigste minuut de bal binnen knikte, was het Özturk die fraai binnen kopte. Het pleit leek beslecht, al gaf de thuisploeg zich niet zomaar gewonnen. Via vleugelaanvaller Kevin Giele viel de 1-3.

Vlak voor rust was Schaper het eindstation van een mooie aanval. ,,Dit is lekker voor het hele team. Ik ben niet zo belangrijk. Het is lekker dat je drie keer scoort, maar het is gewoon een belangrijke pot” sprak de speler na afloop.

Gemakzuchtig
Waar Zwaluwen’30 in het eerste bedrijf domineerde en goed voetbal liet zien, liep het in de tweede helft minder soepel. ,,Het is jammer dat je zo begint. Ik denk toch wat gemakzuchtig. Dan wordt het 2-4 waardoor zij er in gaan geloven” vervolgt Schaper. De tweede treffer van Marken werd gemaakt door Ivo Rottine. Een lange bal werd verlengd door de aanvoerder en viel zo in het eigen doel.

In de slotfase slaagde Marken er niet in om de aansluitingstreffer te maken. Sterker nog, Zwaluwen kwam op 2-5. Thomas Hand wist de bal vanaf zestien meter prachtig in de kruising te krullen. ,,We hebben nu weer genoeg afstand, en aansluiting met de middenmoot”.

Marken – Zwaluwen’30 2-5 (1-4)
5. 0-1 Schaper
20. 0-2 Schaper
26. 0-3 Özturk