MONTFOORT – De dames van WFHC Hoorn leden bij Montfoort, de nummer zeven van de ranglijst, een verrassende 3-2 nederlaag. Desondanks blijft de ploeg in de race voor promotie.

Met twee doelpunten nam B1 speelster Iris Drost de Hoornse productie voor haar rekening. “Dat is heel knap van haar. Het was een lichtpuntje op deze vervelende dag.” zei Eduard Haavekost na afloop.

Verder viel er weinig te genieten voor Haavekost en zijn ploeg. Bij Montfoort werd er immers met 3-2 verloren waardoor het naar de vierde plaats zakte. “We begonnen eigenlijk wel goed en waren redelijk scherp, maar we hadden niet helemaal het overwicht”, zei de coach. “Toen kregen we twee corners tegen en daar zag ik de scherpte wegzakken.” vervolgde Haavekost. Uit één van die corners viel de 1-0 uit de rebound.

Vlak voor rust scoorde Montfoort opnieuw uit de rebound waardoor het met 2-1 ging rusten. “We speelden niet vanuit de organisatie”, aldus de coach. Na de 3-1 bracht Drost met de 3-2 de spanning weer terug in de wedstrijd. Haavekost: “We moeten zorgen dat we hier lering uit trekken. Ons doel is nog steeds in zicht, maar we moeten dit wel meenemen als leerpunt.”