HOORN – Komend weekend staan de laatste wedstrijden van het zaalseizoen op het programma. Hoe staan de heren en dames van WFHC Hoorn er momenteel voor? Tijd om de balans op te maken.

Waar zowel de heren als de dames van WFHC Hoorn op het veld in de Derde Klasse A uitkomen, spelen beide teams in de zaal op een behoorlijk hoog niveau. Zo speelt de herenploeg in de Topklasse A en zitten de dames in de Subtopklasse A. Een behoorlijk hoger niveau met tegenstanders die in de veldcompetitie enkele niveaus hoger speelt dan de Hoornse teams. Een grote uitdaging is het dus zeker.

Heren 1
Na twee opeenvolgende kampioenschappen komt WFHC Hoorn heren 1 dit seizoen uit in de Topklasse A, de één na hoogste poule van Nederland . Daarin treft het ploegen als Hic en Rood-Wit die op het veld vier klassen hoger uitkomen. ‘Dan ligt de marge voor fouten ongelofelijk hoog. Met deze zware poule wordt we elke wedstrijd tot het bot gestreden om het bestaansrecht in deze poule te behouden’, zegt Casper Kieftenburg over de moeilijkheidsgraad van deze competitie.

Dat het moeizaam loopt bij de heren is geen verrassing. Met winst op de ploegen Terriërs en Rood-Wit is de vijfde plek op dit moment behaald. ‘ We hadden aan het begin van dit zaalseizoen voor ogen om in de middenmoot te blijven, dit is tot heden nog niet helemaal gelukt’, aldus Kieftenburg. In het komende weekend, als de laatste twee duels op het programma staan, kan de Hoornse herenploeg de vierde plek veroveren.

Dames 1
Het seizoen van de damesploeg is inmiddels vier wedstrijden onderweg. Het won eenmaal, behaalde een gelijkspel en verloor tweemaal. Een prima prestatie in de Subtopklasse A, het één na hoogste niveau van Noord-Holland. ‘We komen aardig goed mee’, aldus Emma van Dulmen. ‘We spelen goede wedstrijden, creëren veel kansen (die gaan er alleen niet altijd in) en gaan goed mee met het hoge niveau dat wordt gespeeld.’

Met tegenstanders die in de veldcompetitie in de Eerste Klasse of Tweede Klasse uitkomen. ‘We kijken zeker met een goed gevoel terug op de wedstrijden die we hebben gespeeld’, vervolgt Van Dulmen. Met nog zes wedstrijden te gaan is de kans op een hoge eindnotering nog zeker mogelijk.