LISSE Zowel de heren als de dames van WFHC Hoorn gingen vandaag op bezoek bij Hisalis. Waar de heren een punt pakte wisten de dames de vierde overwinning van het seizoen te boeken.

Hisalis – WFHC Hoorn heren 3-3
Tegen Hisalis begon WFHC Hoorn sterk en kwam het via Naut Naber op een 0-1 voorsprong. Via een strafcorner zorgde Freek Mozer voor de 0-2. Nog voor rust scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer. Na rust kwam de Hoornse ploeg via Emile Stegeman op 1-3. ‘Daarna werd het chaos. De kaarten werden uitgedeeld alsof het niets was en er werden twee doelpunten afgekeurd’, zei Casper Kieftenburg. Hisalis wist daarna gas te geven en terug te komen tot 3-3. ‘Heel jammer en zonde.’

Hisalis – WFHC Hoorn dames 1-6
De dames van WFHC Hoorn boekten de vierde zege van het seizoen en bleven daarmee zonder puntverlies. ‘We begonnen weer erg sterk en het eerste doelpunt van mijzelf viel al vroeg’, zei Emma van Dulmen na afloop. Via Willemijn van Ernst kwam de Hoornse ploeg al snel daarna op 0-2. ‘Daarna zakte het ietwat in, maar de druk bleef nog wel erg goed staan en we motiveerden elkaar.’

Kort voor rust viel de 0-3 van Noa de Smit vanuit een zuivere strafcorner. Na de rust wist Hisalis de 1-3 te maken, maar de bezoekers kwamen erg snel terug en wisten via Willemijn van Ernst de marge weer terug te brengen naar de 1-4. ‘We bleven goed druk houden, maar Hisalis kwam er wel een paar keer door. Toch wisten ze niet te scoren’, vervolgde Van Dulmen. Via Meagan Klaij en Van Dulmen eindigde het duel in 1-6. ‘Overall hebben we meer tegenstand gehad als de voorgaande week, maar toch wisten we deze prestatie neer te zetten en hebben we met en voor elkaar gevochten.’