KATWIJK – Afgelopen zondagmiddag kwamen zowel de heren als de dames van WFHC Hoorn in actie tegen Catwijck. Waar de heren een punt pakte wisten de dames te zegevieren.

Catwijck – WFHC Hoorn heren 3-3
De herenploeg van WFHC Hoorn keek in Katwijk al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Die stand was ook de ruststand. Na een peptalk van de coach kwamen de Hoornse hockeyers via Lucien van den Hombergh op 2-1. ‘Omdat we veel energie leverde, totaal anders dan voor rust, wisten we ze helemaal weg te spelen’, zei Casper Kieftenburg na afloop. Via Naut Naber kwam de stand op 2-2. Uiteindelijk scoorde Freek Mozer met zijn backhand de 2-3, maar tien minuten voor het einde wist Catwijck via een strafcorner nog op 3-3 te komen. ‘Voor rust waren zij beter, na rust wij. 3-3 is best wel oké.’

Catwijck – WFHC Hoorn dames 1-3
De dames van WFHC Hoorn won met 1-3 van Catwijck. Nadat Emma van Dulmen en Willemijn van Ernst voor een 0-2 voorsprong hadden gezorgd deed de thuisploeg op slag van rust via een strafcorner iets terug. In het tweede bedrijf besliste Van Dulmen het duel door haar tweede van de middag te maken. Ook deze werd met een tip-in gemaakt, haar specialiteit. ‘We speelden redelijk, een beetje rommelig. Het was niet slecht, maar het kan stuk beter. Dat heb ik in de rust ook aangegeven’, zei Eduard Haavekost na afloop. ‘Na rust stond de druk beter. Een 1-3 winst is prima, gewoon lekker. Dus ik ben tevreden.’