ZWAAG - Waar het er naar uitziet dat na afgelopen weekend het amateurvoetbal voorlopig stil ligt, daar heeft Westfriezen nog wel de derby tegen Always Forward gewonnen. Een verdiende zege voor de ploeg van trainer Patrick Huisman al werden die wel op weg geholpen door twee eigen doelpunten van de tegenstander.

In de eerste helft waren de verhoudingen nog redelijk gelijk en de derby kende een prima start. Met een prachtige stiftbal opende aanvoerder Boyd Bartele de score, maar drie minuten later betekende een schuiver van Mauro Robles Bello de gelijkmaker.

Na de rust was er een glansrol voor Wesley Mak want hoewel Always Forward tweemaal de eigen doelman passeerde stond de aanvaller telkens aan de basis. Robles Bello en Ferris Inyamah waren de ongelukkigen waardoor Westfriezen tien minuten na de rust ineens met 3-1 voor stond. Uiteindelijk bekroonde Mak zijn prima wedstrijd door 10 minuten voor tijd de eindstand op het bord te zette: 4-1.