ZWAAG - De topper in de 3e Klasse A tussen Westfriezen en SEW heeft een ruime overwinning voor de thuisploeg opgeleverd. Waar beide ploegen bij rust nog in evenwicht waren daar liep de thuisploeg met dank aan enkele wissels in de tweede helft ver uit.

De thuisploeg van trainer Joep Groen was na een half uur op voorsprong gekomen via Wesley Mak. Kort voor rust wist Jeffrey Keizer voor de gelijkmaker te zorgen.

Groen besloot in de rust enkele wissels door te voeren en dit pakte uitermate goed uit. Jim Broers stond zeven minuten in het veld toen hij de 2-1 liet aantekenen en toen Mak even later vanaf de strafschopstip zijn tweede maakte was het verzet van het SEW van Jeroen Slaager gebroken. In de slotfase liep de thuisploeg verder uit, mede dankzij drie assists van een andere invaller, Tom Overtoom. Achtereenvolgens Broers, Steenman en opnieuw Mak bepaalden de eindstand op 6-1.