REGIO – Derdeklasser Westfriezen moest bij hekkensluiter Texel’94 genoegen nemen met een punt. Competitiegenoot De Blokkers verloor op eigen veld van Hugo Boys. In de vierde klasse gaf Always Forward een voorsprong uit handen, terwijl HSV Sport 1889 wél wist te winnen.

Texel’94 – Westfriezen 1-1
In de eerste helft speelde Westfriezen in een te laag tempo en was het rommelig. Toch kwam het na een half uur op voorsprong. Na de pauze was het spel beter en kreeg het vele en grote kansen, maar scoorde het niet. ‘We kregen wel tien héle goede kansen, maar we maakten hem niet’, baalde Patrick Huisman.

Een kwartier voor tijd kwam Texel’94 na een handsbal vanaf elf meter op gelijke hoogte. ‘Dan moet je nog op jacht naar de 1-2, maar die viel niet. Als het 0-6 of 1-7 was geworden dan was dat niet vreemd geweest.’ Uiteindelijk verliet Westfriezen het eiland met slechts één punt. Huisman: ‘Het is zuur, ook omdat je andere uitslagen ziet.’

De Blokkers – Hugo Boys 0-2
‘Het was niet best. In de eerste helft nog wel, maar na de pauze niet meer’, vatte Constantijn Schouten het duel tussen De Blokkers en Hugo Boys kort samen. Al in de eerste minuut had het de kans om de score te openen, maar oog in oog met de Heerhugowaardse doelman werd er niet gescoord. ‘We kregen nog vier kansen voor rust en achterin gaven we niks weg.’

Beide teams stonden na rust nog maar net op het veld toen de score werd geopend. Uit een counter kwam Hugo Boys op voorsprong. ‘Daarna liepen we tegen een oranje muur op’, vervolgde Schouten. Vlak voor tijd leverde een counter de 0-2 op.

HSV Sport 1889 – WMC 4-1
In eigen huis deed HSV Sport 1889 wat het moest doen tegen het nog puntloze WMC: Winnen. ‘Een verdiende zege, maar wel met een te klein verschil’, oordeelde Stephan Kaaij. De Heerhugowaarders kwamen sterk uit de startblokken op het drassige veld, maar dit hield na twintig minuten op. Door treffers van Nick Bruinsma en Ricardo Pengel kwam de Hoornse ploeg voor rust op een 2-0 voorsprong. ‘Door geconcentreerd te blijven spelen liepen we na rust uit na 3-0 via Ricardo Pengel.’ Na een verdedigingsfout kon WMC wat terugdoen. Jeroen van de Linde bepaalde de eindstand, nadat het aluminium driemaal was geraakt, op 4-1. ‘Dit blijven hele lastige wedstrijden om te spelen, des te meer ben ik trots op de jongens dat ze vandaag mentaal hebben laten zien waar we staan.’

Always Forward – Kwiek’78 3-3
Na een gelijk opgaand begin kreeg Always Forward meer grip op de wedstrijd tegen Kwiek’78. Via doelpunten van Luuk Kramer en Robert van Noort (lob over de doelman) ging de thuisploeg halverwege met 2-0 aan de leiding. Na de pauze kwamen de gasten terug tot 2-1. Een doelpunt van Always Forward werd daarna afgekeurd, maar een kwartier voor tijd zorgde Tommy de Weerd alsnog voor de 3-1. Wederom deden de bezoekers wat terug. Twee minuten voor tijd leek er niets aan de hand. Papamelodias: ‘Uitspelen zonder risico’s en de buit binnenhalen zou je zeggen, maar er sloop toch iets in de groep. Of het nu angst is of vermoeidheid maar helder waren we niet. Even niet geconcentreerd en Kwiek kwam alsnog langszij. Dan sta je gewoon machteloos toe te kijken hoe het alsnog word verspeeld.’

Fotografie: Gerrie Meijer