REGIO – Het was een succesvol weekend voor derdeklassers Westfriezen en De Blokkers. Beide teams wisten te winnen. Een klasse lager was Always Forward aardig op schot, terwijl HSV Sport 1889 genoegen moest nemen met een punt.

VVS’46 – Westfriezen 4-5 (3-0)
3-0 achter komen en in een tijdsbestek van tien dertien minuten op voorsprong komen. Het is het verhaal van Westfriezen, dat op bezoek ging bij VVS’46. ‘Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust hadden wij veel de bal maar creëerden onze eerste kans pas in de veertigste minuut. Het was niet goed’, zei Patrick Huisman na afloop. De thuisploeg was uiterst effectief en kwam op een 3-0 voorsprong. ‘Dan is het na rust alles of niets’, wist de oefenmeester.

Het werd alles. ‘Dan heb je een beetje geluk. Je zet wat om en schiet in tien minuten tijd drie keer raak. Na de 3-5 scoorde VVS’46 nog eenmaal tegen. Namens Westfriezen scoorden Kevin Wevers, Danilo Apreda, Roy Haarms, Wesley Mak en Mitchel Gieltjes. De ploeg eindigde het duel door een rode kaart (2x geel) voor Roy Haarms met tien man. En met drie punten.

De Blokkers – Texel’94 1-0 (1-0)
De Blokkers heeft drie punten kunnen bijschrijven. De ploeg van trainer/coach Constantijn Schouten won in eigen huis met 1-0 van Texel’94. ‘We waren heer en meester, hadden de hele tijd balbezit en speelden op hun helft’, zei Barry Rageh. De aanvaller was verantwoordelijk voor het enige en dus winnende doelpunt.

‘We moesten eigenlijk meer scoren, want we creëerden genoeg kansen alleen maakten we die niet af’, vervolgde Rageh. Na negen wedstrijden bezet De Blokkers met dertien punten de zevende plek.

Victoria O – Always Forward 1-9
In Obdam werkte Always Forward aan het doelsaldo. Er werd met 1-9 gewonnen, waarbij de eerste drie treffers uit corners kwamen. ‘Hoewel Victoria O geen verkeerde ploeg heeft bleven wij goed geconcentreerd in de organisatie spelen’, zag Yotti Papamelodias. ‘Vlak voor rust gooiden we de wedstrijd al in het slot. Na de 5-1 hadden zij het opgegeven. Een groot compliment voor de groep met een niet eens geflatteerde uitslag.’

In het eerste bedrijf opende Diovaris Balentina de score. Via Bas Wessels, Caio Chioccarelli en opnieuw Balentina liep de Hoornse ploeg nog voor rust uit naar 1-4. In het tweede bedrijf scoorden Chioccarelli, Balentina (2), Luuk Kramer en Jim Haverbusch.

Woudia – HSV Sport 1889 1-1
Op bezoek bij Woudia speelde HSV Sport 1889 gelijk. ‘Wij verzuimden om in de eerste helft een grotere afstand te nemen’, zei Stephan Kaaij na afloop. Ricardo Pengel zorgde voor het Hoornse doelpunt. Na rust maakte de thuisploeg gelijk terwijl Mick van der Gulik na een uur spelen rood kreeg.

‘Er was veel strijd, passie en vechtvoetbal van twee kanten’, vervolgde Kaaij. ‘Aan beide kanten hadden doelpunten kunnen en moeten vallen. Wij waren voetballend de betere ploeg, maar daar kopen we nu niets voor.’