NIBBIXWOUD - Het mocht voor Westfriesland/SEW DS1 helaas niet zo zijn. Terwijl de ploeg klaar was de halve finale van het Nederlands kampioenschap werd de competitie afgebroken door de coronacrisis. Komend seizoen een nieuwe kans, maar toch kwam er gisteren nog goed nieuws van het Nederlands Handbalverbond daar de Dames 2 van SEW promoveert naar de 1e Divisie.

Het Nederlandse Handbalverbond heeft het verzoek van promoveren van Westfriesland/SEW dames 2 naar de Eerste Divisie gehonoreerd. Dit blijkt uit de voorlopige poule-indelingen voor seizoen 2020/2021 die de bond bekend heeft gemaakt.

Sinds het abrupt beëindigen van alle competities zijn er door het NHV, op basis van artikel 30 van het Wedstrijdreglement NHV, veel verzoeken tot promotie en degradatie ontvangen. De afgelopen periode zijn de competitieleiders van het NHV druk geweest om deze verzoeken te beoordelen. Het is uiteindelijk mogelijk gebleken om aan de meeste van deze verzoeken te voldoen.

Met deze promotie speelt volgend seizoen DS2 ook op het hoogst mogelijke niveau van Nederland. De dames zullen het komende seizoen onder andere opnemen tegen de opleidingsploegen van VOC, VZV, Kwiek en Quintus.

Een flinke uitdaging, maar wel een die volledig past in de toekomstplannen van Westfriesland/SEW.

Kijk hier voor de complete indelingen voor het seizoen 2020-2021.